Mladić poginuo
facebook.com
Mladić poginuo

facebook.com

Mladić poginuo, Foto: facebook.com

Tragedija se dogodila u nedelju, oko 19 sati, u zgradi koja se nalazi na uglu Porečke i Poenkarove, u Beogradu kod Dunav stanice. Vuk je posle pada s teškim povredama prebačen u Urgentni centar, gde je, nažalost preminuo.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

 

- Nikome nije jasno šta se dogodilo i kako je pao. Bio je s drugom na krovu, gde su slušali muziku. Najverovatnije je došao do ivice zgrade, okliznuo se i pao. Krov je okružen širokom betonskom ogradom, a na pojedinim delovima se nalazi rešetkasta ograda. Dečak je pao baš na tom delu gvozdene ograde, pa se pretpostavlja da je hodao po betonskom zidu i da je skočio s njega u pokušaju da preskoči rešetke. Zna se samo da se okliznuo i pao direktno na beton naočigled druga - kaže za „Alo!“ Vukov komšija.

On ističe da Vuk nikad nije bio problematičan. Upisao je fakultet u Sloveniji i u oktobru je trebalo da se preseli tamo.

Česta samoubistva na krovu zgrade

Zgrada u Porečkoj 6 poznata je, nažalost, po samoubistvima. Jedan od stanara ispričao je za „Alo!“ da Vukova pogibija nije jedina. - Dve žene su izvršile samoubistvo skokom sa zgrade, a bilo je i drugih nezgoda… To se dogodilo pre desetak godina. U tom periodu su dve žene skočile i sebi presudile - navodi stanar.  

 

 

- Bio je dobar, kulturan i lepo vaspitan. Oduvek je bio dobar đak, završio je Petu beogradsku gimnaziju. Nedavno je polagao prijemni za fakultet u Sloveniji i dobro je prošao. Trebalo je tamo da studira a, eto, dogodila se nesreća. Mladića koji je bio s njim ne poznajem, ali se priča da su slušali muziku i da se Vuk okliznuo. Šta se tačno dogodilo, ne znamo. Samo smo videli da neko leži. Čak nam se činilo da je reč o starijem muškarcu. Kada smo saznali da je Vuk, bukvalno su svi iz zgrade počeli da plaču. Moja sestra je šetala psa i videla je da neko leži. Pomislila je da je nekome pozlilo, ali se ispostavilo ono najgore - ispričao je Vukov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman.
Prema njegovim rečima, Vuk je živeo samo s majkom, u zgradi u Porečkoj 6 jer mu je otac preminuo prošle godine.

- Majka mu je novinarka u beogradskom dnevnom listu. Piše o zdravoj ishrani, a ima i stalne kolumne. Otac mu je umro prošle godine, tako da je ostao samo s njom. Nema ni brata ni sestru, jedinac je. Svi smo u šoku, pošto je stvarno bio dobar dečko. Moja majka se rasplakala kad je čula da je Vuk nastradao - kaže naš sagovornik.

Policija utvrđuje kako se dogodila tragedija. 

PROČITAJTE JOŠ: