Povređeni turisti idu kući avionom (FOTO)

B. Janačković | vesti 2016-06-21 19:04:32 2016-06-21 19:04:32

Robert Kalinjak, ministar unutrašnjih poslova Slovačke, doputovao je oko 17 časova hitno u Niš da bi obišao turiste iz ove zemlje koji su povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto putu Niš – Beograd u kojoj je poginulo pet, a povređeno 23 osobe.

B. Janačković

On je sa delegacijom, stigao avionom na niški aerodroma „Konstantin Veliki“ i odmah se uputio u KC Niš gde je razgovarao sa petoro povređenih putnika koji su zadržani na lečenju u bolnici.

- Zahvaljujem se ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, ministarstvu zdravlja i svima koji su pomogli zbrinjavanje i lečenje naših građana posle teške saobraćajne nesreće. Svi povređeni će se vratiti večeras u Slovačku avionom, osim jedne građanke koja zbog povreda mora da bude zadržana na lečenju. Tela preminulih u saobraćajnoj nesreći biće prebačena prekosutra - rekao je Kalinjak.

Direktor KC Niš dr Zoran Radovanović kazao je da su svi povređeni sposobni za transport avionom osim jedne pacijentkinje koja je teže povređena.

- Sve pacijente smo iz Aleksinca prebacili u Niš, gde su ponovo opservirani. Sa ministrom je došao tim lekara i psihologa koji će pregledati povređene. Najverovatnije će samo jedna pacijentkinja ostati kod nas. Ona je bila životno ugrožena, ali više nije. Ima serijsku frakturu rebara i povredu karlice ali je sada stabilno - kaže Radovanović.

Slovački turisti koji su lakše povređeni u udesu smešteni su u jednom niškom hotelu odakle će sa zemljacima koji su u bolnici, večeras biti prebačeni avionom kućama u Slovačkoj.

Sa Kalinjakom, kako saznajemo, stigla su četiri lekara, jedan psiholog i dva sveštenika.

Expand player
Pogledajte više