Tragedija, Novi Karlovci
Facebook/Printscreen
Tragedija, Novi Karlovci

Facebook/Printscreen

Tragedija, Novi Karlovci, Foto: Facebook/Printscreen

Roditelji Milan Ž. (44) i Vanesa Ž. (34) prevezeni su i hospitalizovani u Kliničkom centru Vojvodine, i navodno zbog stanja u kome su još im nije rečeno da su im najmlađe i najstarije dete stradali. Četvoroipogodišnji dečak M. Ž. je prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu i nije životno ugrožen.

Šta je uzrok nesreće u kojoj je poginulo dvoje dece, biće utvrđeno u istrazi, a prva saznanja policije su da je otac dece Milan Ž., koji je upravljao "renoom klio" u kome su bili mališani i majka vozio neprilagođenom brzinom.

Porodica je, u ponedeljak uveče bila u Starom Slankamenu, i oko 23 sata, a na putu ka Novim Karlovcima gde su živeli, njihov "reno klio" sleteo je s puta u voćnjak. Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara odbilo se, a zatim nekoliko puta prevrnulo. Koliko je bio silovit udarac u drvo, svedoči i to da je far vozila odleteo tridesetak metara u voćnjak.

U okretanju automobila devojčica i brat N. M., koji su sedeli na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Devojčica je preminula odmah, dok je dečak umro u Domu zdravlja u Beški.

Teške povrede su zadobili roditelji, dok je petogodišnji dečak lakše povređen. Kako su za "Blic" kazali u KCV, roditelji su van životne opasnosti.

 - U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su dva pacijenta sa teškim telesnim povredama. Posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti i nalaze se u Urgentnom centru na daljem lečenju i pod stalnim lekarskim nadzorom - kažu u KCV.

Dečak ima kontuziju glave te druge povrede nema. Svesno je i dobro, a stanje je stabilno, rekli su nam u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

- Nismo našli druge povrede sem kontuzije glave, urađene su sve druge pretrage i zasad je dete na posmatranju. Videćemo kako će se situacija razvijati dalje - rekli su iz Instituta.

Meštani Novih Karlovaca juče, nekoliko sati posle nesreće, i dalje nisu mogli da poveruju da su mališani stradali u saobraćajnoj nesreći.

- Nadamo se da će neko doći i reći da je sve to laž, da su deca živa i da će se sa roditeljima pojaviti u selu - kazali su žitelji ovog mesta nadomak Inđije.

Tragedija, Novi Karlovci

Facebook/Printscreen

Tragedija, Novi Karlovci, Foto: Facebook/Printscreen

Iz kuće u kojoj su Milan i Vanesa živeli sa decom i njegovim roditeljima Zoranom i Slavicom, juče je dopirala kuknjava. Niko od najbližih rođaka, međutim, nije imao snage za bilo kakvu priču.

- Pustite ljude, malo im je njihove muke sada - rekla je jedna komšinica iz Lukačeve ulice.

Ona je Milana, Vanesu i decu videla u ponedeljak predveče, kada su se spremali za put u Stari Slankamen.

- Milan je bio na poslu, radi u "Martini gradnji". Oko 18 časova spremili su se i otišli u Stari Slankamen, da se deca igraju, a on je navodno išao da gleda neki turnir u malom fudbalu. Sa njima su, u svom automobilu, krenule i komšije, mladi bračni par sa dve ćerkice. Koliko smo čuli, komšije su pet minuta pre njih krenuli nazad, jer je Milanu i Vanesi bilo potrebno više vremena da smeste troje dece u kola. Tek kada su svi saznali za nesreću, i te komšije su čule - ispričala je jedna komšinica.

O Milanu, Vanesi i deci susedi imaju samo reči hvale.

- Žive sa Milanovim roditeljima, koji se bave poljoprivrednom. I Vanesa je poreklom odavde, njeni su nekoliko ulica udaljeni. Milan ima brata i sestru, blizanci su i mlađi od njega. Oboje su zaposleni, a Vanesa je trenutno bila na porodiljskom bolovanju sa trećim detetom. Mala N. Ž. je nedavno napunila godinu dana, prohodala je pre rođendana. Videli smo je kako šeta dvorištem i svima nam je bilo simpatično kako se gega. Nažalost, i nju i brata Bog je uzeo pre nego što su uopšte počeli da žive - plačnim glasom kazala je komšinica.

Na mestu nesreće čarapice i brojanica

Na mestu nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje mališana ostali su razbacani delovi automobila, dečje čarapice i brojanica.

Po nalogu tužioca, naređeno je veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada je došlo do nesreće, a biće utvrđeno da li su vozač i suvozač bili vezani, odnosno da li su deca koristila sigurnosni pojas ili odgovarajuća dečja sedišta.

Pročitajte još: