Surčin
Alo!/ Masanori Jošida
Šuma ubistvo policija

Alo! Arhiva

Šuma ubistvo policija, Foto: Alo! Arhiva

Da je reč o "mutnom tipu" potvrdili su nam i u Dobanovcima, gde je jedno vreme živeo, a zatim pobegao od stanodavca ostavivši dug za struju.

Stravičan zločin otkriven je 16. juna kada je policija pronašla tri beživotna tela u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, koji pripada Ljubomiru Jovanoviću zvanom Stakleni, ocu Dragoslava Jovanovića koji je osumnjičen za trostruko ubistvo. To su bila tela Neđe Šubare (42), njegove majke i tetke. 

Pročitajte još:

Reporteri su stupili u kontakt sa devojkom od Šubare, Magdalenom, ali i dalje šokirana devojka, skrhana bolom, nije mogla da razgovara sa njima.

- Ne mogu da razgovaram, razumite me. Nisam u stanju - rekla nam je plačnim glasom izabranica ubijenog Šubare.

Reporteri su pronašli i Šubarinog brata od tetke, Danijela iz Dobanovaca, koji takođe nije želeo da komentariše stravičan zločin. Ljubazno je zamolio novinare da ga ne uznemiravaju, ne želeći da otkriva detalje njihovog privatnog života.

Kako se saznaje od meštana Dobanovaca, Danijel i ubijeni Šubara nisu bili u preterano bliskim odnosima. Ljudi pričaju da su Šubaru viđali tek ponekad, ali da niko sa njim nije bio preterano blizak upravo zbog poslova kojim se bavio.

Policajci

Alo!/Rajko Ristić

- Znam ko je čovek iz viđenja, na "ćao, ćao", ali nisam bio blizak sa njim. Znam da je muljao nešto oko automobila, znam i da nije imao dan radnog staža, a da je stalno menjao neka skupa kola. Ni njegov brat koji živi ovde u našem komšiluku nije bio blizak sa njim, valjda zbog tih njegovih poslova. Čuo sam i da neće da ide kod njega na sahranu, ali ko zna, svašta selo priča - rekao je jedan od retkih koji je uopšte želeo da komentariše stravičan zločin.

Strah i bojazan od porodice Dragoslava Jovanovića, čiji je otac nekada bio žestoki "surčinac", oseća se i u ovom selu. Znajući sa kim je Šubara imao posla, meštani su bili vrlo suzdržani od komentara.

Klupko jezivih činjenica počelo je da se odmotava tog 16. juna. Pronađena su tela članova porodice čiji je nestanak rođak prijavio 10. juna. Tela su bila u fazi raspadanja, a oko vrata dve žene kanapom je bilo privezan po jedan betonski blok, kako tela ne bi isplivala iz jame.

Ispostavilo se da je Dragoslav Jovanović, mladić koji je izvršio samoubistvo nakon što je teško ranio svoju suprugu u novobeogradskim blokovima, sa još trojicom drugara brutalno mučio i zlostavljao tročlanu porodicu zbog novčanog duga.

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva, Foto: Privatna arhiva

Naime, navodno je Jovanović Šubari dao stan u zamenu za "mercedes" i keš, a kako Šubara duže vreme nije isplaćivao novac, Jovanović se odlučio na ovako jeziv čin.

U međuvremenu, policija je privela tri mladića za koje se sumnja da su te noći pomagali Jovanoviću. Uhapšeni su Lazar D. (22), Miloš S. (31) i Nikola Č. (20). Jedan od njih prekjuče je doveden u kuću Šubare kako bi se napravila rekonstrukcija događaja.

Podsećanja radi, Dragoslav Jovanović je na dan kada je rođak prijavio da je tročlana porodica nestala, pucao u svoju suprugu naočigled njihovog deteta. Dragoslav i supruga Teodora bili su u procesu razvoda jer je Dragoslav bio nasilan prema njoj, zbog čega je jedno vreme imao i zabranu prilaska.