Školski drug mu stavio NOŽ POD VRAT, a onda je otac napadnutog dečaka došao u školu... Ono što je rekao UTERALO JE SVIMA STRAH U KOSTI!

kurir.rs/M. P. | vesti 2018-09-21 20:31:51 2018-09-21 20:31:51

Tinejdžeri istog razreda subotičke osnovne škole „Kizur Ištvan”, trinaestogodišnjaci školarci, posvađali su se na sportskom terenu OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, gde su deca igrala košarku.

Profimedia

Nakon svađe, tinejdžer A.P. u jednom momentu izvadio je nož „skakavac” i stavio pod grlo drugu R.J.

Ali da sve bude gore, otac napadnutog dečaka verbalno je zapretio da će podeliti 50 „skakavaca” u školi"! Direktor škole Dejan Anđelović kaže za Kurir da je prijavio policiji i Školskoj upravi u Somboru ovu verbalnu pretnju.

Inače, ovaj incident tinja već tri meseca. Uplašeni dečak je pozvao oca Dobricu J., koji je izjavio medijima, da ga je sin pozvao iz škole i rekao „da mu je dečak stavio nož pod grlo”, nakon čega je on sa policijom otišao u školu, a njegov maloletni sin ponovio je pred policijom, da mu je nož stavljen na vrat.

Kamere su sve snimile, pa je škola predala i snimak inspektorki maloletničkog kriminala, a snimak je kako saznajemo sada u VJT.

U strahu za svoje dete, Dobrica je prijavio slučaj policiji, Centru za socijalni rad, školi, a medijima je rekao, da je dete koje je napalo njegovog sina, „u sukobu i sa drugom decom" i zahtevao da se saslušaju njegovi roditelji i kaže šta će biti preduzeto.

PROČITAJTE JOŠ:

Pretnja „skakavcem”, dogodila se za vreme raspusta, još 27. juna, kako je za Kurir potvrdila direktorka osnovne škole J.J.Zmaj Klaudia Gubić Šelken.

"Otac napadnutog dečaka Dobrica J. ovih dana, bez dozvole, počeo je da snima dvorište škole, dok su i deca bila u njemu. Pozvali smo i policiju, jer se konflikt za vreme raspusta izgleda produbio između porodica. Iako deca ne pohađaju ovu školu, tu su bili na sportskom terenu. Otac dečaka D.J. sada se pojavio da slika dvorište škole. Nije tražio dozvolu da slika dvorište i decu. Razgovarala sam i sa direktorom škole Kizur Ištvanom, koji je potvrdio, da se incident u vreme raspusta izgleda nije završio, da tinja i dalje. Sada sve prebacuju na školu, ali tokom raspusta je veća odgovornost roditelja za dete, pa smo reagovali kod nadležnih", kaže direktorka Klaudia.

Dejan Anđelović, direktor škole Kizur Ištvan kaže za Kurir, da je dečak A.P. premešten u drugo odeljenje i da je pojačan vaspitni rad.

"Incident jeste bio više od svađe, čim je dete imalo nož u ruci, a za sada smo ih premestili, nisu u istom odeljenju. Sve se desilo u drugoj školi, ali preventivno pratimo ponašanje dece. Očigledno neki lični problemi postoje od ranije, od strane roditelja. Otac napadnutog deteta jeste prijavio slučaj i školi i policiji i Centru za socijalni rad. Škola je pojačala vaspitni rad sa decom, pedagog je uočio napredak u ponašanju oba deteta u školi", kaže direktor Anđelović.

On ističe i da majka S.P. maloletnog A.P. je tražila od škole da deca ne budu u istom razredu.

"Na njenu molbu, uz saglasnost Centra za socijalni rad premestili smo dečake u posebne razrede. Ali, podneli smo i prijavu početkom meseca, policiji u Subotici i Školskoj Upravi u Somboru, protiv roditelja D.J. koji je verbalno zapretio u školi, da će da podeli 50 noževa „skakavaca”. Ispred mene je to rekao", kaže direktor Anđelović za Kurir.

"Umesto da budu partneri školi, roditelj pokušava da prebace svu odgovornost na školu. Dečak koji je navodno izazvao incident, inače nije agresivan, nikad nije kažnjavan, a zahteva se da se izmesti iz porodice u drugu sredinu. Krivičnu sam podneo nakon verbalne pretnje da će podeliti 50 „skakavaca”, kaže direktor Anđelović i dodaje da se škola bavi preventivom a da je Centar za socijani rad ocenio da dečak koji je stavio „skakavac” pod grlo svom drugu nije vaspitno zapušteno dete.

Expand player
Pogledajte više