Skidale crnu magiju, pa ženama krale nakit i novac!

E. S. | vesti 2018-01-13 16:16:25 2018-01-13 16:16:25

Najmanje tri Nišlijke bile su žrtve žrtve dve prevarantkinje, koje su pod izgovorom da skidaju crnu magiju od njih ukrale dragocenosti i novac.

MUP

Nakon prijavljivanja policiji, uhapšena je S. M. (26) iz okoline Loznice, dok se za njenom prijateljicom intenzivno traga.

Prevarantkinje su sa detetom u naručju obilazile stanove i kuće po Nišu pod izgovorom da skupljaju dobrovoljni prilog za lečenje deteta. Tokom razgovora s ljudima i nakon sticanja poverenja, one su ukazivale na to da su te žene u nevolji, odnosno da su pod uticajem crne magije. Nakon toga su tim ženama, za uzvrat što su im pomogle, odnosno dale prilog, predlagale da im izvrate uslugu pomoću ikone Svete Petke.

- Sumnjamo da su S. M. i njena partnerka prevarile više građana Niša, i to od prošle godine. Poslednju Nišlijku su prevarile pred kraj decembra, kada su joj ukrale nakit, zlatnu burmu i 250 evra. Nju su osumnjičene zatekle na parkingu i ona je poverovala u priču, te ih je povela u svoj stan. U stanu su odmah počele da se mole i vade ikone i razne rekvizite - objašnjava naš sagovornik.

Zlato umotano u novine

Na sličan način je pre nekoliko godina jedna žiteljka Smedreva prevarena za 400.000 dinara. Ona je bila žrtva izvesnih Dese M. (61), Vesne J. (39) i Jelene J. (36), koje su joj ponudile usluge gledanja u karte i šolju za kafu. Toj ženi su rekle da je pod crnom magijom, koju one mogu da skinu ukoliko im donese zlato umotano u novine.

Oštećena je donela nekoliko zlatnih lanaca, dukata, privezaka i prstenje u vrednosti od oko 400.000 dinara.

Osumnjičene su u toku gatanja smotuljak s nakitom i dukatima zamenile i oštećenoj dale drugi, u kojem su bili kamenje i sitan novac, rekavši da ga drži ispod jastuka i ne otvara tri dana.

Kada je oštećena posle tri dana otvorila smotuljak, shvatila je da je prevarena i slučaj je prijavila policiji.

Prema njegovim rečima, usledio je ritual u kojem su nesrećnu ženu ubeđivale da je pod uticajem crne magije i da ne mogu tek tako da je skinu.

- Ubedili su je da im je potrebna krpa, nešto zlatnog nakita i novca. Nesrećna žena je skinula burmu i minđuše i uzvukla ušteđevinu od 250 evra i sve im to predala. Nastavile su sa ritualom i nakon što su završile, u jednu maramu su navodno umotale venčani zlatni prsten i minđuše, a u drugu novac. Jednu maramu, u kojoj je trebalo da bude novac, stavile su pod dušek, a drugu maramu na vrh regala „kako bi bila bliže bogu“. Rekle su ženi da ništa ne dira sedam dana i da će za to vreme početi da se rešavaju njeni problemi. Zatim su insistirale da ih prevarena žena isprati do izlaza kako bi dobile na vremenu pre nego što shvati da je prevarena. Čim ih je ispratila, Nišlijka je odmotala krpu i ustanovila da u njoj nema ni novca ni nakita - rekao je naš sagovornik.

Prevarantkinje menjale lični opis, odnosno, farbale su se, a potom kretale u akciju u drugom delu grada. Policija veruje da ima više oštećenih građana i zato poziva sve koji su bili žrtve prevare da se jave u Policijsku upravu Niš na telefone 018/503-235 i 018/503-173.

Expand player
Pogledajte više