Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina
Milorad Milanković
Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina

Milorad Milanković

Ilustracija, Foto: Milorad Milanković

Situacija je najozbiljnija u selima Crvsko, Giljeva, Boljare i Jantorine, a vode nema ni na prostoru pešterskog vodovoda, u selima Doliće, Ugao, Bioč, a ugrožene su i mesne zajednice Trijebine, Lopiže, Gonje, Vapa.

"Ugroženo je oko 2.500 do 3.000 stanovnika, a u selu Crvsko imamo oko 1000 grla krupne stoke i oko 2000 sitne stoke koja je ugrožena i koja nema kap vode", izjavio je za Tanjug šef Štaba za vanredne situacije Mića Kaličanin.

On kaže da je Sektoru za vanredne situacije upućena molba da donesu bar jednu cisternu vode, dok će jednu da obezbedi opština Sjenica.

"Imamo jednu cisternu vode koju ćemo da pustimo za korišćenje, a ako bude trebalo nabavićemo još jednu", rekao je Tanjugu predsednik te opštine Hazbo Mujović.

Na pitanje postoji li mogućnost da se cisterna traži od vojske, Mujović smatra da to ne treba raditi već da je bolje kupiti cisternu.

"Poučeni iskustvom, jeftinije nam je da kupimo cisternu nego da pozajmljujemo od drugih", kaže.

Navodi i da bi situacija u sjeničkim selima mogla postati još gora.

"Očekuje se još gora situacija, jer i bunari koji su preostali presušuju", kaže Mujović i dodaje da iz opštine preduzimaju sve neophodne mere da stabilizuju snabdevanje vodom.

Komentari (1)

Suljo

15.08.2017 18:08

gde si narod ti žedan.