Siniša Radovančev nožem ubio Biljanu Mijatović
Fejsbuk
Siniša Radovančev nožem ubio Biljanu Mijatović

Fejsbuk

Siniša Radovančev nožem ubio Biljanu Mijatović, Foto: Fejsbuk

Siniša Radovančev (51) iz Pančeva optužen je za ubistvo Biljane Mijatović, koje se dogodilo 21. novembra 2017. u pančevačkom naselju Sodara, na proslavi njenog 30. rođendana. Ubistvo se dogodilo u kuhinji dok su u drugoj sobi bile Biljanina ćerka iz prvog braka Marija (13) i Biljanina i Sinišina ćerka Anja, koja je tada imala nepunih mesec dana. Radovančev je na prvom obraćanju sudu rekao da nikada neće prežaliti Biljaninu smrt, pravdajući se da mu je pao mrak na oči, jer ga je posle svađe oko novca duboko povredila govoreći mu: „Pi*ko jedna, ni dete nije tvoje!“

Pročitajte još:

 

- Optuženi je rekao na sudu da je Anja jedino što ga održava u životu i da bi se do sada već „pridružio“ Biljani da mu nije nje. Međutim, kako vreme prolazi, on se sve češće pita da li je Anja njegova ćerka. Siniša se već duže vreme nalazi u pančevačkom zatvoru i skoro godinu dana ne spava mirno. Tvrdi da ga izjeda ta rečenica koju je Biljana izgovorila i da se stalno pita da li je to tačno? Poverio se da bi voleo da se uradi analiza DNK da bi se utvrdilo očinstvo i da bi dobio konačan odgovor da li je Anja njegovo dete. Smiriće se tek kada bude bio sto odsto siguran da je devojčica, koja je nedavno proslavila prvi rođendan, zaista njegova ćerka - kaže naš izvor blizak porodici optuženog. 

Radovančev se na sudu branio da mu se posle te rečenice pomračio um i da se kao kroz maglu seća da je video Biljanu kako leži u kuhinji. Međutim, te rečenica ga, prema rečima našeg sagovornika, progoni već godinu dana, i ne zna na čemu je.

- Stalno to ponavlja! Čak je traženo od Centra za socijalni rad u Pančevu da se uradi analiza DNK za utvrđivanje očinstva, ali oni nisu dali nikakav odgovor. Čak su i na taj zahtev, koji se tiče isključivo deteta, ostali nemi! - navodi izvor blizak istrazi.

 

Anja i njena polusestra Marija nalaze se u istoj hraniteljskoj porodici, u Pančevu, a Srđan Radovančev, Sinišin sin iz prvog braka, podneo je zahtev za usvajanje obe devojčice.

- Anja je mala, ali Marija teško podnosi sve što se desilo. Početak glavnog pretresa je morao čak da bude odložen, jer je počela da vrišti i plače kada je videla Sinišu na hodniku - navodi naš sagovornik.
Suđenje protiv Siniše je u toku, a na sledećem pretresu treba da svedoče psihijatri i da razjasne da li je u trenutku zločina bio uračunljiv. Oni teba da odgovore na ključno pitanje koje su postavili Sinišini branioci Miroslav Todorović Šera i Jelena Zakonović - da li je on bio u stanju jake razdraženosti kada je posle žučne svađe u kuhinji zgrabio kuhinjski nož sa radne ploče i zario ga supruzi direktno u srce. Odbrana zastupa tezu da je ubistvo počinio u afektu i da nije bio svestan svojih postupaka.