Dragoljub Simonović
ALO!
Dragoljub Simonović

ALO!

Pušten da se brani sa slobode, Dragoljub Simonović, Foto: ALO!

On je Centralni zatvor u Beogradu napustio raspoložen, a pred kapijom su ga u „mercedesu“ sačekali njegova ćerka i advokat Ivica Vuković.

Pročitajte još:

Drugi Osnovni sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću jer su istekli razlozi zbog kojih mu je određen pritvor - da ne bi uticao na svedoke u postupku.

Pošto je prekjuče u Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan i poslednji svedok, prestali su da postoje i razlozi za određivanje pritvora.

Preporučujemo i ovo:

- U Tužilaštvu su se trudili da nađu navodni motiv za hapšenje mog klijenta, ali su svi svedoci pobili iskaz izjavu Jovanovića. Nijedan svedok nije potvrdio njegove reči. Svi su demantovali da je na njega ranije pucano, da je dobijao pretnje i nije dokazano da moj klijent ima ijedan razlog za napad na Jovanovića - rekao je advokat Vuković za naš list.

Simonović je pušten da se brani sa slobode, a nakon istrage će biti odlučeno da li će protiv njega eventualno biti podignuta optužnica.

Dok je napuštao CZ, sve vreme je bio nasmejan, a novinarima nije želeo da daje izjave.

- Biće vremena za izjave - kratko je rekao Simonović.

Simonović: Obratiću se javnosti

Dragoljub Simonović je juče saopštio da će se u narednih mesec dana obratiti javnosti.

- Zbog velike zainteresovanosti javnosti za davanje moje izjave kao predsednika gradske opštine Grocka, obaveštavam vas da će konferencija za štampu biti zakazana u roku od 30 dana - navedeno je u saopštenju Dragoljuba Simonovića.

On je odmah otišao u svoju porodičnu kuću u Vrčinu, gde živi sa suprugom, sinom i snajom. Na vratima kapije Simonovićeve kuće reportere „Alo!” je sačekala njegova ćerka i ljubazno nam rekla da u ovom trenutku njen otac ne može da daje izjave.

Novinar Milan Jovanović se ne oseća bezbedno

E-stock, Miloš Rafailović

Novinar Milan Jovanović se ne oseća bezbedno, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

Novinar Milan Jovanović je sa negodovanjem dočekao puštanje Simonovića na slobodu.

- Ne osećam se bezbedno, pošto je Simonović izašao, plašim se da me opet ne napadne. Zbog toga ću od suda tražiti zabranu prilaska - izjavio je Jovanović za „Alo!”.

Njega smo juče zatekli sa majstorima u njegovoj porodičnoj kući u Vrčinu, koju obnavlja nakon spaljivanja.

- Sada mi je važno da obnovim kuću, koja mi je izgorela. Dobio sam 2,3 miliona dinara od jedne fondacije, ali mi fali još toliko. Veštaci su procenili da je materijalna šteta na kući između 50.000 i 70.000 evra. Šteta je velika, krim-tehničari su utvrdili da je temperatura na spratu kuće bila 1.500 stepeni, a u garaži, na koju je bačen Molotovljev koktel, bila je 800 stepeni. Istopile su se sve instalacije i stolarija - rekao je novinar Milan Jovanović, ističući da će mu, ukoliko nađe sredstva, trebati još najmanje dva mesec za obnovu.

Majstori su na njegovu kuću stavili prozore i vrata, očistili garež i omalterisali zidove.

- Sada sam sa suprugom podstanar i plaćam kiriju za stan u Beogradu - kazao nam je Jovanović i poručio da će nastaviti da se bavi istraživačkim novinarstvom.

Jovanović tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika opštine.

Podsetimo, Simonović je uhapšen 25. januara zbog sumnje da je naložio podmetanje požara kod kuće Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine. U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće.

Krajem decembra policija je uhapsila Aleksandra Marinkovića, izvršioca krivičnog dela, Igora Novakovića, organizatora paljenja požara, i Bojanu Cvetković Šijački, pomagača. Na saslušanju u tužilaštvu Simonović je negirao da je podstrekivao uhapšene na izvršenje krivičnog dela.