selo
Tanjug
selo, kuća

Alo!/Masanori Jošida

selo, kuća, Foto: Alo!/Masanori Jošida

S.U. (41) iz okoline Kruševca prošle godine pijan silovao bratanicu u porodičnoj kući, ona ostala trudna, a juče prokrvarila i rodila mrtvu bebu.

S.U. (41) iz okoline Kruševca uhapšen je juče zbog sumnje da je još prošle godine silovao 13-godišnju bratanicu. Nesrećna devojčica je tad zatrudnela, ali niko nije znao za to.

Međutim juče je prokrvarila i porodila se u bolnici, pa se ubrzo saznalo kako je zatrudnela i stric je uhapšen.

Nije znala da je trudna

Kako prenose mediji, seksualno zlostavljanje se desilo u proleće 2019. godine u porodičnoj kući u kojoj devojčica živi sa roditeljima i stricem.

- Stric se jedne večeri napio u kafani, pa je došao kući, ušao u sobu svoje bratanice i odmah je napao. Strgao joj je odeću i silovao je, a onda joj zapretio da nikome ne priča o tome - prenose mediji reči izvora.

Devojčica iz straha od strica, ali i od sramote, nikom nije rekla kakvu je torturu doživela.

- Ona je mlada, naivna i nije ni bila svesna da je zatrudnela. Kako je prolazilo vreme stomak joj je rastao, ali su i ona i ukućani mislili da se ugojila. Trudnoća je već bila poodmakla kad joj je u četvrtak pozlilo. Prokrvarila je i odmah je prebačena u kruševačku bolnicu - ispričao je izvor za medije.

Nasilje nad decom Maltretiranje dece

Shutterstock

Nasilje nad decom Maltretiranje dece, Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, lekari su odmah shvatili da je devojčica u drugom stanju, pa su je brzo poslali na odeljenje ginekologije.

- Tamo je obavljen porođaj, ali je dete bilo mrtvorođeno. Devojčica je medicinski zbrinuta, a bebino telo je, po nalogu tužilaštva, poslato na obdukciju. O svemu je obaveštena policija, pa su sa devojčicom razgovarali psiholozi i lekari, kojima je ona ispričala sve o stricu i kako ju je silovao - navodi izvor za medije.

Policija je odmah locirala strica i uhapsila ga. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u nadležno tužolaštvo, uz krivičnu prijavu za obljubu deteta.

Slično kod Leskovca

Sličan slučaj dogodio se i u julu 2018. kada je uhapšen S.E. (37) iz leskovačkog prigradskog naselja Vinarce zbog sumnje da je silovao M. Z. (13), ćerku svog polubrata. On je maloletnicu prvi put napastvovao u svojoj kući, a zatim i u dvorištu, a zločin je prijavljen policiji nakon što se devojčica požalila svojim roditeljima na stravičnu torturu.

Osumjičeni je, inače, odranije bio poznat leskovačkoj policiji zbog krađa i razbojništva.

Komentari (3)

Krusevac

28.02.2020 11:29

Zbog ovog bi voleo da sam u istrazi sad,da ga sačekam kako dolikujeHECYM

Gorana

28.02.2020 16:19

Strasno,ali ima majki koje znaju da se njihove cerke sa 13god,zabavljaju (smatraju da je to ozbiljna veza),pa ih salju na letovanje sa ,deckima starijim par godina-I to je ,za njih normalno,cak se I hvale time!

Ivo

29.02.2020 08:10

Tako je to kad ratni zlocinci ostanu nekaznjeni pa slobodno setaju i svoje navike iz rata sprovode na nejakima jer su tako navikli...koliko slicnih slucajeva nije otkriveno,koliko zlocina treba da se dogodi da bi otvorili oci.