Pucnjava, Beč
AP/Ronald Zak
Pucnjava, Beč

AP/Ronald Zak

Pucnjava, Beč, Foto: AP/Ronald Zak

Stefan Vilotijević (22) koji je u petak ranjen u pucnjavi u centru Beča, podlegao je povredama u bolnici. U vatrenom obračunu likvidiran je i Vladimir Roganović, koji slovi za člana kavačkog klana.

- Istina je da mi je sestrić ubijen. Jako sam tužna i u šoku zbog ovog što se desilo, prvo mu je ubijen brat, a sada i on. Sutra se hitno vraćam iz Pariza za Novi Sad - rekla je kratko ona.

Pročitajte još:

 

Inače, Stefan Vilotijević, najmlađe je dete Kićuna Vilotijevića, koji je važio je za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom tmurnih devedesetih godina prošlog veka.

Ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića "Kaskada" dok je sedeo u svom "audiju". Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak.

Pucnjava, Beč

AP/Ronald Zak

Pucnjava, Beč, Foto: AP/Ronald Zak

Ovo ubistvo zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu. Nakon pucnjave otvorena je istraga, a sumnjalo se bi se razlog za ubistvo Kićuna mogao tražiti u sukobu sa porodicom Radulović. Spekulisalo se i da je ubistvo "rad" tadašnje Službe Državne bezbednosti, ali to nikada nije dokazano.

Stefanov rođeni brat Filip, bio je dobro poznat policiji, pre nego što je ubijen 2015. godine sa samo 25 godina. Još 2014. godine, godinu dana pre ubistva imao je 16 krivičnih prijava.

Povezivan je sa raznim krivičnim delima još od maloletničkih dana, međutim, jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu "Džast Vanila" koja se dogodila 2013. godine. Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pripucao na splavu.

 

Tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak. Zbog tog dela osuđen je Cmiljanić, a Vilotijević je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer pucao u pod.

Kićun Vilotijević ima i ćerku. Jelena Vilotijević Lalušić (27) dobila je nanogicu kada je uhapšena pod sumnjom da se bavila preprodajom narkotika.