Kristina Kaplanović
Fejsbuk
Kristina Kaplanović

foto fejsbuk

Kristina Kaplanović, Foto: foto fejsbuk

- Nećemo se pojaviti na početku suđenja, biće tu naš advokat. A šta da očekujem? Znam da će da laže, da negira da je ubio našu Kristinu – kaže Stanislav Kaplanović, otac ubijene devojke, iz novovaroškog sela Vilovo.

Za ubistvo njegove ćerke Kristine (20) optužen je Miloš Srebrić (36) zvani Flekica, a početak suđenja zakazan je za 24. jul u Višem sudu u Beogradu.

Srebrića tužilaštvo tereti da je 25. maja prošle godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Malom Mokrom Lugu, ubio radnicu Kristinu Kaplanović.

On se tereti da je dok je devojka bila sa kolegama na pauzi ispred benzinske stanice, istrčao iz šumarka i pištolj koji je nosio uperio u Kristinu i njene kolege. Vikao je "Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra", a troje prestrašenih radnika ga je poslušalo. Preko lica je imao maramu kako bi prekrio beleg koji ima od rođenja i po kome je i dobio nadimak Flekica.

Troje radnika je bez pogovor pošlo prema kasi, ali kada je pljačkaš gurnuo jednog radnika, pištolj je opalio i pogodio nesrećnu Kristinu u glavu. Tom prilikom, njenom kolegi Darku Stankovu, Flekica je povredio bubnu opnu.

Pljačkaš je pobegao u šumu bez plena, koji je bio svega 10.000 dinara, jer je toliko novca bilo u kasi, teško povređena devojke je posle četiri dana ne budeći se iz kome, preminula.

Ukoliko bude osuđen za teško ubistvo, za koje je optužen, preti mu kazna od deset do maksimalnih 40 godina zatvora.

Otac nesrećne devojke navodi da se na prvom ročištu neće pojaviti ni njegova supruga, ni druge dve ćerke, već samo advokat:

- Doći ću na sledeće suđenje, sad ne mogu...Srebrića sam već video...Ne pitajte. Ne znam šta da očekujem. Moju Kristinu ništa neće vratiti, ali se nadam da će ubica dobiti zasluženu kaznu – navodi neutešni Stanislav.

Ni Stanislav, ni porodica nisu prisustvovali pripremnom ročištu krajem maja, kada je Srebrić negirao ubistvo nesrećne devojke.

Srebrić je inače uhapšen tri meseca posle zločina na pumpi i to pred svojom trudnom suprugom. I pre ovog ubistva imao je svoju kriminalnu karijeru.

Prvi put bio je osuđen zbog razbojništva na četiri godine zatvora, te je od 2008. do 2011. godine proveo u KPZ "Sremska Mitrovica", a zatim u okružnom zatvoru u Leskovcu. Čim je izašao iz zatvora nastavio je po starom. Prva na meti bila mu je prodavnica. Utrčao je u radnju u Beogradu i uz pretnju nožem zatražio je novac od prodavačice. Ubrzo je uhapšen i osuđen na tri i po godine zatvora. U KPZ "Zabela" bio je od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne. Samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, Srebrić je, kako se veruje, upao na pumpu u nameri da je opljačka i nesrećnoj Kristini pucao u glavu.

Kristina Kaplanović se posle završene srednje škole preselila u Beograd kako bi studirala. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet, pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje. Prema svedočenju njenih prijatelja i rođaka, želela je da zaradi sama novac za školovanje da ne bi bila na teretu roditeljima koji pored nje imaju još dve ćerke koje je takođe trebalo izvesti na put.

 

 

Komentari (4)

Pravda

23.07.2018 10:41

Tom olosu ne treba suduti nego u ime naroda po kratkom postupku to je zlo ko rak tome nema leka to treba radikalno odstraniti na smrt osuditi.

Alvesta Salamu

23.07.2018 10:47

40 godina bez prava na pomilovanje

ludi milojko

23.07.2018 13:27

dajte ga bolan meni da mu ja sudim, ali u centru beograda na javnom mjestu, posle moje presude nikad vise nikom nebi palo na pamet nesto takvo da uradi

Ljubica Golubović

24.07.2018 16:27

Kristinu sam lično poznavala preko mog sina.Svraćali smo na tu pumpu kad god smo išli za bg.Dopisivali su se,slali slike. Bili smo očajni kad smo čuli za nesreću. Još je groznije kad smo saznali ko je ubica. On je sin mog kolege,iz istog smo mesta. Život zaista režira grozne priče.