PRIVEDENE VOĐE LEVIJATANA Saslušani kontroverzni zaštitnici životinja zbog pretnji na internetu!

Pavle Bihali i Aleksandar Buhanac, vođe grupe "Levijatan", privedeni su juče zbog pretnji na internetu jednom azilu za pse.

Levijatan
Levijatan, Foto: screenshoot/Facebook

Pokret "Levijatan" u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su "došli da brane životinje".

Fondacija "Levijatan" predstavlja grupu ljudi koja za sebe kaže da se bori protiv zlostavljanja životinja, ali i zbrinjavanjem napuštenih. To čine na veoma kontroverzan način, preteći ljudima i promovišući svoje akcije putem društvenih mreža.

 

Pod sloganom "Ne diraj životinje, naći ćemo te" i "Do sada si sejao strah, a sada je strah došao po tebe" sprovode izuzetno agresivnu praksu, ispunjenu pretnjama, grubim porukama, psovkama i pozivima na linč.

Njihov zaštitni znak je šapa medveda ispod koje je isprisano ime Fondacije, a vođa je izvesni Pavle Bihali.

Uzimajući zakon u svoje ruke i sprovodeći ga pretnjama i uvredama, pobrali su simpatije mnogih korisnika mreža, a upravo ih takav sistem razlikuje od uobičajenih udruženja koja se bave zaštitom životinja.

Šira javnost prvi put se upoznala sa pokretom kada je objavjena fotografija na kojoj šestorica tetoviranih nabildovanih muškaraca i sa fantomkama na glavi poručuju "da će naći svakog ko bude dirao životinje".

Njihov sistem rada je takav da, umesto da podele sa policijom svoja saznanja o eventualnom zlostavljanju, na društvenim mrežama objavljuju fotografije i lične podatke potencijalnog zlostavljača, nude novčane nagrade za informaciju više, a gotovo uvek su ovakve poruke potkrepljene sprektorm uvreda i psovki.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Sloba
  15/11/2018 - 15:20
  A šta sad pa ove životinje sa tim maskenbal kapama hoċe. Šta sad pa njima treba
 • Korisnik: Tina
  15/11/2018 - 14:18
  Upravo ovi momci mogu da urade nešto što druga udruženja za zaštitu životinja ne mogu i neće. Baš juče sam podnela prijavu protiv čoveka koji zlostavlja pse, a lokalni inpektori su mu prijatelji. Sada je moja porodica u problemu. Da sam se prvo obratila Levijatanu, osećala bih se sigurnije.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi