Svedok: "Miša me je zvao i rekao mi..."

D. Ćuruvija | vesti 2018-09-17 17:12:53 2018-09-17 17:12:53

Nemam nikakva saznanja da je brodovima koji su u vlasništvu Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana tokom 2009. švercovano 1,8 tona kokaina iz Južne Amerike - izjavio je juče Vasa Janičić, bivši pomorac, na suđenju Darku Šariću (47), optuženom za krijumčarenje droge.

EPA

- Nemam pojma o tome. To nisam mogao ni da naslutim. Tek sam iz medija 2010. saznao da se sumnja da su brodovi korišćeni za prevoz kokaina - rekao je Janičić.

On je posvedočio da mu je optuženi Miša Banana školski drug i da ga nije video od akcije „Balkanski ratnik“, kada je počeo ovaj proces.

- Miša me je zvao dva puta i rekao mi je: „Sve mi je namešteno, vidi šta pišu, a ja nemam ništa s tim.“ Hteo sam to da demantujem preko medija, ali sam, po savetu advokata, od toga odustao - izjavio je Janičić.

On je naveo da je Miša Banana bio suvlasnik brodova „Verti“ i „Golden“ i da je on za njega ugovarao transport žita i soje iz Južne Amerike, kao i da se brinuo o poslovanju brodova.

U optužnici se navodi da je droga švercovana u bunkerima za gorivo i duplom dnu, ali je Janičić naglasio da „bunkeri“ nisu bili šifrovani izraz za šverc kokaina. Svedok je objasnio da svaki brod ima bunker sa duplim dnom i da se u gornji deo sipa gorivo, a u donji voda.

Pištolj je vlasništvo moje firme

Svedok Goran Vučković izjavio je juče da je oružje čije se posedovanje stavlja na teret Bobanu Stojiljkoviću iz Vranja pripada njegovoj firmi. - Taj pištolj je bio u vlasništvu mog preduzeća i Stojiljković nema veze sa njim - kazao je Vučković.

- Svi brodovi su pretresani u Grčkoj, ali u njima nije pronađeno ništa sumnjivo - rekao je Janičić. 

Za pult je potom izašao Darko Šarić i pitao svedoka da li je bio kapetan ovih brodova, kako se navodi u optužnici.

- Nikada nisam bio. Prestao sam da plovim 1988. Niko me nikada ni u jednoj zemlji nije saslušavao o bilo kakvom švercu! - naglasio je Janičić.

Suđenje se nastavlja danas saslušanjem dvojice optuženih. 

Expand player
Pogledajte više