Sara Vidak
Facebook/Privatna arhiva
Sara Vidak

Facebook/Privatna arhiva

Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Studentkinja Sara Vidak (20) iz Beograda, koja je uhapšena i pritvorena zbog navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić u Kotoru, iako je u teškom zdravstvenom stanju, psihički je dosta jaka i odlučila je da se bori svim snagama da dokaže istinu! U petak se očekuje suđenje, a juče ju je posetio njen branilac i advokat Srđan Lješković da bi pripremili odbranu.

Studentkinja iz Beograda uhapšena je 14. avgusta zbog navodnog napada na sudiju Stanišić i od tada se nalazi u pritvoru u Spužu. Kako smo ranije saznali, u Crnu Goru je došla kako bi se oporavila, međutim, nije ni sanjala da će doživeti toliku neprijatnost. Nalazi se u pritvoru poput najvećih kriminalaca, a u petak je očekuje suđenje. Sarin branilac Srđan Lješković posetio je juče pritvorenu studentkinju kako bi pripremili odbranu, a kako ona kaže, očekuje pozitivan ishod po svoju branjenicu.

Sarin branilac advokat Srđan Lješković

Privatna arhiva

Sarin branilac advokat Srđan Lješković, Foto: Privatna arhiva

- Suđenje je u petak u 10 sati. Bio sam kod Sare da se pripremimo za odbranu i rekao sam joj samo jednu jedini rečenicu: „Samo pričaj istinu“ - rekao je Lješković i dodao da je Sara „jaka jer zna da će i ovo proći“.

Sara nije ubila čoveka da bi bila puštena?

Kako smo ranije saznali, u slučaju mlade Beograđanke dogodile su se mnoge nelogičnosti. Advokat Lješković je ranije za naš list naveo da je podignuta optužnica protiv Sare, a da nisu saslušani svedoci. Inače, Sari je nedavno odbijen zahtev da se brani sa slobode, dok je slikarki Emini Adrović, koja se tereti za smrt mladića, to dozvoljeno. - Nakon napada, prekršeno je jedno od osnovnih načela pretpostavka nevinosti, gde su je nadležni već unapred osudili. Protiv nje je podignuta optužnica, a da nisu saslušani ključni svedoci, odnosno saslušani su svedoci Stanišićeve, mahom njene kolege, a Sarini nisu. Osnovni sud u Kotoru odbio je zahtev da joj se ukine pritvor, dok Adrovićeva, ćerka biznismena, koja se tereti za smrt muškarca, puštena je da se brani sa slobode uz jemstvo - navodi izvor blizak istrazi.

- Sara je stari vuk, što bi rekli stariji Crnogorci! Zna da će i ovo proći i da joj sada predstoji borba da dokaže da nije ni pomislila, a kamoli uradila ono što joj se stavlja na teret optužnim aktom - poručio je advokat. 

Prema njegovim rečima, Sara se dobro oseća, a u ćeliji se dobro slaže sa cimerkom, tako da nema primedbi što se tiče toga.

- Sa cimerkom se dobro slaže. Sara se zdravstveno oseća dobro i nema nikakvih problema - kaže Lješković.

Otkako se nalazi u pritvoru u Spužu, Saru su posetili majka Olivera, ali i otac Aleksandar, koji je doputovao iz Istanbula, gde radi kao pilot za kompaniju „Turkiš erlajnz“.

Majka Olivera takođe očekuje da će u petak pravda pobediti, ali je i poručila za „Alo!“ da se Sara dobro drži koliko je to moguće u takvim uslovima.


- Sara je relativno dobro. Bio je advokat kod nje. Drži se koliko može. Čekamo petak, nadamo se dobrom ishodu i da će ipak pravda pobediti - kratko je poručila Olivera.

Sara Vidak

Facebook

Sara Vidak, Foto: Facebook

Vidakova se nalazi u pritvoru u Spužu, jer je, navodno, napala Jelenu Stanišić, sudiju Prekršajnog suda. Stanišićeva tvrdi da ju je Sara fizički napala, nakon što je Sarinom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi da je Stanišićeva najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila, optužila je devojku da ju je napala, dok je obavljala svoju dužnost.

Kako smo saznali, Saru očekuje operacija kolena, a prethodnih godina imala je ozbiljne komplikacije sa zdravljem.

- Pre pet godina imala je operaciju jajnika, koji je otklonjen, kao i jajovod. Došlo je do nekroze tkiva i početka sepse. Pre samo mesec dana na drugom jajniku Sari je pukla cista i izazvala veliko krvarenje u karlici - naveo je izvor.

Za nedelju dana uhapšena, optužena i sudi joj se

Da postoje čudne okolnosti u vezi s ovim slučajem, ukazuje i začuđujuća efikasnost crnogorskog pravosuđa, o čemu si pisali i njihovi mediji. - Koliko istražni i pravosudni organi mogu brzo da odrade svoj posao, pokazao je slučaj Beograđanke Sare Vidak (20), koja je u roku od nedelju dana od incidenta u kotorskom Prekršajnom sudu uhapšena, optužena i zakazan joj početak suđenja za kraj ovog meseca - navode crnogorske „vijesti.me“. - Očigledno je da nešto nije u redu i da su sada u panici - navodi naš izvor.

Komentari (3)

Nikola

28.08.2018 12:01

Ovaj slucaj je gospodina Petronijevica.Ovo je atak samo zato sto je Srpkinja.Sramota sta rade milogorci.Migli su da joj rebnu kaznu i zabranu u nekom vremenu da udje u cg, ako je nesto uradila.Ovako kao da je Pablo Eskobar

ggg

28.08.2018 12:21

sramota. me. je sto sam crnogorac, drze djevojku u pritvor zato se drsko obratila sudiji, a ova iz budve ubije jednu osobu, druga u teskom stanju i pustaju je uz jemstvo.... bruka, teska bruka, pih

Šio mi ga Đura

28.08.2018 12:49

"Nije ni pomislila, a kamoli uradila to za šta je optužuju" Pa kog jarca je tražila onda u sud kad je niko nije zvao? Sud nije crkva pa da otišla da se ispovedi. Otišla da se bahati i sad neka snosi posledice.