Sanela Kadrić
Facebook
Sanela Kadrić

Facebook

Sanela Kadrić, Foto: Facebook

*Smrt posle ujeda stršljena uznemirila meštane Leskovca

*U kući u kojoj se tragedija desila bila deca

*Rođake pritrčale u pomoć, pa zvale brata da dođe svojim kombijem

 

Nesrećna Sanela Kadrić, rodjena 1981 godine, u leskovačkom romskom naselju Podvorce izgubila je život nakon ujeda stršljena (ili par osa, ukućani nisu znali da preciziraju) u naselju Slavko Zlatanović.

Pročitajte još:

Kako nezvanično saznajemo, a prenosi lokalni veb-portal, nesrećnu Sanelu je ujeo insekt, ili više njih, oko 14 sati, u kući gde su sa njom bila njena deca i deca njenog brata.

Naselje Slavko Zlatanović, Leskovac

Alo/T. S.

Naselje Slavko Zlatanović, Leskovac, Foto: Alo/T. S.

Kada ju je ujeo insekt ona je bila na terasi, prizemne lepo uređene kuće i vrisnula je nekoliko puta. Deca koja su bila u kući istrčala su i pokušala su da joj pomognu, ali bezuspešno. U pomoć su se uključile rodjake Jasmila i Atdža, koje su doitrčale nakon vriska iz susednih dvorišta, i one su, kažu, nekoliko puta telefonom zvale leskovačku Hitnu pomoć, iz koje je navodno dežurni sa centrale Doma zdravlja preporučio "da one ne paniče, da se pacijentkinja odmori i da će sve to proći"...

Videvši da od pomoći nema ništa one su pozvale Sanelinog rođenog brata koji je svojim kombijem dojurio u naselje, povezavši sestru put bolnice.

Sanitetsko vozilo Hitne pomoći ih je navodno susrelo, na ulazu u naselje kod romske Crkve u šatoru, te je pacijentkinja prebačena u sanitetsko vozilo iz kombija njenog brata. Po dolasku u Urgentno odeljenje Leskovačkog bolničkog centra dežurni lekari centra su pokušali hitnu reanimaciju Sanele, ali bezuspešno.

Sanelina braća, rođaci, kao i roditelji, misle da su zatajili lekari Hitne pomoći, te najavljuju angažovanje ugledne advokatske kancelarije iz Leskovca i tužbu protivu dežurnih lekara Hitne pomoći iz leskovačkog Doma zdravlja.