Hitna pomoć
Alo!/D. Rakočević
Mesto gde je razbojnik napao ženu

Alo!

Mesto gde je razbojnik napao ženu, Foto: Alo!

- Vera nije zaslužila takvu smrt! Ona i njen suprug Dragan su šetali kada ih je napao razbojnik. Njeno srce nije izdržalo. Nedavno je treći put operisala srce, zahvat je još bio svež, pa se od stresa u sekundi srušila nasred ulice i umrla! - kaže komšinica Vere (66) Janjić, kojoj je razbojnik u subotu usred bela dana strgao zlatni lančić i na brutalan način joj prekratio život! 

Pročitajte još:

 

Drama se dogodila 10. novembra oko 16 sati u ulici Vojislava Ilića kod broja 36 na Zvezdari, dok je bračni par šetao. Kako smo saznali, Slobodan S. (32) prišao je ženi i strgao joj lančić s vrata, iako su joj suprug i slučajni prolaznik odmah priskočili u pomoć.

- Posle napada na Veru razbojnik je počeo da udara Dragana po glavi, ali su mu prolaznici, srećom, priskočili u pomoć. Savladali su razbojnika i držali ga do dolaska policije. Međutim, Veri je pozlilo. Sela je na stepenište, dok su je suprug i komšije polivali vodom. Izgledalo je kao da se povratila i da će sve biti u redu, ali čim je pokušala da ustane, samo se srušila i ostala da leži mrtva - saznaje „Alo!“.

Napadač mislio da je baka sama

Kako saznajemo, Dragan je u trenutku incidenta išao nekoliko metara iza supruge Vere, zbog čega je razbojnik najverovatnije mislio da je sama i nezaštićena.

- Prošao je pored Dragana, a onda je nasrnuo na Veru i ustremio se na njen zlatni lančić. Kada je ona počela da vrišti, suprug je pritrčao da joj pomogne. Napadač je očigledno mislio da je baka sama i nije primetio da suprug ide iza nje - navodi naš sagovornik.

 

Suprug preminule i napadač primljeni su u Urgentni centar u Beogradu zbog povreda koje su zadobili prilikom nemilog događaja.

Dragan i Vera su živeli u Bačvanskoj ulici, nedaleko od mesta tragedije, a njihove komšije su još u šoku zbog naprasne smrti nesrećne žene.

- Još ne možemo da verujemo da je mrtva. Vera i Dragan su godinama bili u penziji. Vera je bila dobar čovek, kao i njen muž. Znamo ih 40 godina iz zgrade. Nisu, nažalost, imali dece. Nisu zaslužili da im se ovo dogodi. Verino srce nije izdržalo, imala je tri bajpasa. Skoro se vratila s operacije na kojoj su joj ugradili treći bajpas, tako da je za nju i najmanji šok mogao da bude fatalan. Kada ih je napao taj mladić, njoj je pozlilo i srce joj otkazalo od stresa - navodi komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

 

Ekipa " Alo!" je juče pozvonila na vrata porodice Janjić, ali niko nije otvarao.

- Nema tu sada nikoga! Dragan je, koliko smo čuli, još na Urgentnom centru, jer ima tešku povredu oka i arkade. Napadač ga je udarao u glavu! Po zgradi se već prepričavaju različite verzije događaja. U stanu nema nikoga, nemam od koga ni da čujem šta se zapravo dogodilo – ispričala nam je Verina komšinica.
Policija je privela napadača, čim mu je ukazana lekarska pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, on je od ranije poznat policiji.