Sofija iz Aranđelovca umrla od ekstazija
Facebook
Sofija iz Aranđelovca umrla od ekstazija

Facebook

Sofija iz Aranđelovca umrla od ekstazija, Foto: Facebook

Sahrana maloletne tinejdžerke održavana je danas u 12.30 sati na gradskom groblju Risovača u Aranđelovcu.

U međuvremenu, poznanici devojčice i građani Aranđelovca napravili su spisak sa imenima svih koji u gradu pod Bukuljom prodaju drogu, kao i spisak lokacija na kojima rade. Papir sa ovim podacima, kao i registarskim tablicama dilera, predali su "čoveku od poverenja" u aranđelovačkoj policiji, pišu beogradski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

N. B. je priveden juče kasno po podne u kragujevačko Više tužilaštvo. Prema priči očevidaca, on je na kobnu žurku u Aranđelovcu doneo kesicu sa nekoliko ekstazija. Nesrećna devojčica je, prema rečima lekara, uzela jednu tabletu posle čega joj je pozlilo, a potom je nekoliko dana kasnije preminula na VMA. Lekari su potvrdili da je do smrti došlo zbog komplikacija, a ne predoziranja.

U ovoj instituciji vodi se istraga i o smrti Marije M. (17), učenice Politehničke škole. Njeno beživotno telo je pronađeno u Kragujevcu u junu ove godine, u stanu N. K. (21), koji je tada sumnjičen da je dilovao narkotike. Iz ovog tužilaštva su nam rekli da zbog istrage koja je u toku, ne mogu da daju više informacija.

Za to vreme, crni bilans mladih života koji su izgubljeni u nemilosrdnoj bici s narkoticima - raste. Sećanje na jun, kada je četvoro tinejdžera preminulo, usled, kako se sumnja, predoziranja, ne bledi, ali raspleta tih slučajeva nema.

Sofija

screenshoot/Facebook

Sofija, Foto: screenshoot/Facebook

Predistrage smrti Mirjane Milić (21) i Jovana Paunovića (17) koji su u junu preminuli, i dalje su u toku u beogradskom Višem tužilaštvu. Kako saznajemo, obdukcioni nalazi su završeni, ali sve okolnosti ovih tragedija i dalje su nam nepoznanica. Jovanova porodica je, poput prijatelja mlade Aranđelovčanke, sama skupila informacije o kobnoj noći koje su prosledili policiji.

- Sugerisali smo i upozoravali, kao porodica koja je pretrpela najstrašniji gubitak, da je nova droga ušla u Srbiju i da će odneti još mladih života, ako se nešto konkretno ne preduzme - objašnjava Nebojša Gujaničić, Jovanov teča. - Sada je umrla petnaestogodišnja devojčica, a to je moglo da se spreči. Ponovio se isti slučaj kao sa našim Jovanom. Najlakše je u javnosti prebaciti odgovornost na porodicu. Jovan je bio primerno, dobro dete. Pet puta je nedeljno išao na trening. Naivno je pogrešio jedne večeri... Droga je jeftina i dostupna svima. Deca ne shvataju da je jedna tableta dovoljna da ih ubije!

Prema njegovim rečima, neshvatljivo je da porodica ne može ni da dobije obdukcioni nalaz koji će im otkriti više o Jovanovoj smrti skoro pola godine od kada je preminuo na VMA.

Nije mnogo urađeno

Darko Komnenić, advokat porodice Jovana Paunovića, mladića preminulog od narkotika, kaže za "Novosti" da do sada nije mnogo urađeno. - Predmet nije preraspodeljen i nadamo se da će se novi zamenik tužioca kome bude dodeljen, više angažovati - kaže Komnenić.

- Ova droga će uzimati sve više života. Država mora hitno da reaguje, a slučajevi poput ovih ne smeju da tapkaju u mestu. Prošlo je već pet meseci. Statistički, preko 60 procenata mladih u nekom trenutku proba sintetičke droge. To je zastrašujuće i ne sme da se ignoriše, ni po koju cenu!