Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Tuga tužan plač očaj otac smrt

Shutterstock

Otac moli boga da njegov jedinac prezivi, Foto: Shutterstock

Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život V. M. (17) iz Bobovišta kod Aleksinca koji je teško povređen 1. oktobra oko 6.15 časova, kada ga je u ovom Aleksinačkom selu kamionetom marke „isuzu D maks“ pokosio D. K. (43) iz Aleksinca koji je potom pobegao!

Pročitajte još:

Mladić je hitno operisan i nalazi se u teškom stanju, u indukovanoj komi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju u KC u Nišu, dok je vozaču, koji se posle nekoliko časova istog dana sam predao policiji određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden tužiocu.

Otac mladića M. M. kaže da je njegov sin tog jutra pošao u školu i da se do mesta gde staje autobus pored njihove kuće kretao na propisan način, levom stranom, zemljanim putem pored kolovoza.

- Izašao je u 6:10 časova da uhvati autobus, kada je ubrzo dotrčao jedan rođak i rekao da su ga udarila kola. Našao sam ga kraj puta kako bez svesti leži u travi. Vozilo ga je odbacilo tri, četiri metra od asfalta... Prišao sam i uzeo ga u naručje, glava mu je bila sva u krvi... Hitna pomoć je prilično brzo došla. Kratko su mu pružili pomoć u Aleksincu a potom je prebačen u Niš. Nije dolazio svesti, od tada i ja ne znam za sebe jer samo njega imam i on samo mene - kaže očajni otac.

On se o sinu brine sam od njegove četvrte godine, kada mu je iznenada u 40. godini preminula majka.

Pročitajte još:

 

- Ja sam njemu sve i on je meni sve. Prvo mi je umrla žena 2006. godine, pa majka sledeće godine pa otac 2008. godine. Tri groba za manje od tri godine. Sam sam ga podizao. On ide u tehničku školu u Aleksincu, gde uči za automehaničara. Prošlu godinu je završio kao odličan đak, a ipak nađe vremena da mi pomogne oko poljoprivrede. On je jako lepo vaspitan mladić, ja sam ga vaspitao po starinski. Garantujem da nije išao kolovozom, već uvek po propisima, jer ima dovoljno prostora. Jao, što mene Bog ne uzme a njega da vrati, samo da bude on dobro - priča dečakov otac tužnih očiju.

Od kada je V. M. povređen, svakog dana je u Kliničkom centru u Nišu, gde iščekuje vesti o sinovljevom zdravstvenom stanju.

- Tu sam ceo dan, svaki dan od ponedeljka. Operacija je trajala sat i po, a pripreme četiri i po sata. Lekari kažu da je stanje kao malo bolje, ali da je i dalje teško. Ima reflekse, zenice reaguju na svetlo, znači mozak radi. Na levoj ima veliki hematom, ali kažu da nije strašan, ali desna strana glave je dosta povređena. Lekari kažu da ima 50:50 posto šanse da preživi. Samo da preživi, ništa mi drugo ne treba - kaže nesrećni čovek.

On veli da mu je sumnjivo to što je vozač pobegao pa se naknadno javio sam policiji.

- Pitanje je da li je on vozio ili je nekoga štitio. Zašto se nije odmah prijavio u policiju i pozvao sanitet. Nije hteo da stane a posle je sam došao. Možda je bio pijan, pa je došao kada se otreznio. Da je ostao na licu mesta, ne bih sumnjao ništa. Nadam se da će policija da utvrdi gde je bio posle udesa i s kim je bio u kontaktu. Pozivam i sve ljude koji su nešto videli ako su prolazili kolima u tom trenutku da se jave – apeluje očajni otac.

Komšija nesrećnih ljudi B. M. kaže da je povređenog V.M. kako leži bez svesti u travi, na svega 50 metara od kuće, prvi video jedan komšija koji je pošao na posao u Aleksinac.

- On je prvi naišao i odmah pozvao dečakovog oca. Strašno je to što se vozač nije zaustavio. Pa kuče kad udari neko, stane da vidi kako je. Ovim se putem inače vozi velikim brzinama. Idu vozila iz Kruševca i Trstenika ka Aleksincu, dosta je prometan put - kaže komšija.

Komentari (1)

TANJA

04.10.2018 08:25

PRESTRASNO.PRETESKA TRAGEDIJA.Da li je moguce da jedan covek dozivi ovako katastrofalnu sudbinu?Od SRCA ZELIM DA SE DECKO S K R O Z OPORAVI I DA NEMA NIKAKVE POSLEDICE.BOZE POMOZI.