Romana Panić
Printscreen
Romana Panić

Screenshoot Instagram

Romana Panić, Foto: Screenshoot Instagram

Tamošnji mediji objavili su detalje pljačke.

Naime, njih dvoje su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike", izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje.

Sudija Smit oceni je da je ceo postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu i Romani da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

- Ovo je bila toliko delikatno obavljena pljačka da je kamera koja je snimala podatke ostala neprimećena duže vreme - rekao je on.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Pročitajte još:

 

 

Komentari (1)

zoks

25.06.2020 11:39

E jbt bivša pevačica, sad na dnu, a da je radila negde za platu sad nebi bila u ćorku, oće da ništa ne rade a lepo da žive