Galenika, eksplozija, Uroš Isailović
Nenad Vujanović
Galenika

Nenad Vujanović

Galenika, Foto: Nenad Vujanović

PROČITAJTE JOŠ:

Džip "volvo" koji je juče rano ujutru eksplodirao u zemunskom naselju Galenika u vlasništvu je Olivere Janković, majke bivšeg košarkaša Crvene zvezde Uroša Isailovića (18) i supruge Zorana Isailovića, koji se dovodio u vezu s ranjavanjem nekadašnjeg telohranitelja pokojnog ministra pravde Vladana Batića.

Galenika

Nenad Vujanović

Galenika, Foto: Nenad Vujanović

Kako saznaje "Kurir", "volvo" je najverovatnije dignut u vazduh pošto je ispod njega postavljena bomba, a policija proverava kome je ona bila namenjena, budući da su džip vozili i Olivera i njen suprug.

- Spavao sam kod kuće. Eksplozija nas je probudila. Ne znam zbog čega bi neko podmetnuo bombu pod auto, nismo dobijali nikakve pretnje - navodno je rekao policajcima Zoran Isailović, koji je juče prisustvovao uviđaju.

Njegova supruga, prema informacijama iz istrage, rekla je da ona vozi džip i da ga je kupila na kredit.

- Istraga se vodi u više pravaca. Uzeti su tragovi s lica mesta, kao i snimci sa sigurnosnih kamera. Šta je bio motiv napada zasad se samo nagađa. Zoran Isailović odranije je poznat policiji, ali poslednjih godina nema ga u policijskim evidencijama niti ima naznaka da se priklonio nekoj kriminalnoj grupi. S druge strane, njegova žena radi u jednoj gradskoj opštini, dok je sin sportista i posle Zvezde i Partizana košarkašku karijeru nastavio je u KK Zemun - kaže izvor iz istrage.

Mesto eksplozije u Galenici

Nenad Vujanović

Mesto eksplozije u Galenici, Foto: Nenad Vujanović

Bomba postavljena pod automobil, prema njegovim rečima, bila je velike razorne moći i da je neko bio u automobilu u trenutku eksplozije, teško da bi preživeo. On objašnjavanja i da su delovi stakla i plastike sa automobila bili rasuti na desetak metara od "volva".

- Istragom će biti utvrđeno da li je dizanje automobila u vazduh trebalo da bude opomena zbog neraščišćenih računa ili je izvršilac greškom aktivirao napravu pre nego što je neko ušao u automobil. Ne isključuje se mogućnost ni da je u pitanju greška, s obzirom na to da su u prvim izjavama članovi porodice naveli da nisu primali pretnje - kaže izvor.

Stanovnici naselja Galenika kažu da ih je probudila stravična eksplozija.

- Detonacija je bila toliko jaka da je žena koja je hodala ulicom vrisnula. U sledećem trenutku videli smo auto u plamenu - kaže očevidac. On navodi i da su se svi koji su se zatekli na ulici u tom trenutku praktično ukipili.

Galenika

Nenad Vujanović

Galenika, Foto: Nenad Vujanović

- Za samo nekoliko sekundi sve je bilo u dimu, počele su da se pale sirene na automobilima. Prava je sreća da nikog nije bilo u blizini - dodaje stanovnik Galenike.

Komšije porodice čiji je automobil eksplodirao kažu da je reč o pristojnoj porodici, koja je izdavala lokal u blizini.

Galenika

Nenad Vujanović

Galenika, Foto: Nenad Vujanović

Isailovićeva prošlost. Oslobođen za pucnjavu?

Zoran Isailović (54), suprug Olivere Janković, koja je vlasnica raznetog džipa, navodno je bio osumnjičen da je 2005. u naselju Nova Galenika ranio Bogdana Bojata. Kako su tada mediji pisali, on se sumnjičio da je u tadašnjeg šefa obezbeđenja Vladana Batića ispalio sedam hitaca, od kojih su ga tri pogodila u nogu, dok je ulazio u zgradu u kojoj je živeo.

Demohrišćanska stranka, na čijem je čelu tada Batić bio, ocenila je tada da je reč o "zločinu" s "političkom pozadinom". Isailović je, međutim, oslobođen za ovaj zločin.

Prema navodima medija, on je pre izvesnog vremena bio uhapšen u jednoj evropskoj zemlji zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu, ali pošto to nije dokazano, pušten je na slobodu.

 

Komentari (1)

Vuki

15.11.2018 20:50

Em žive u najbednijem naselju, još sad i ovo..