Dušan i Violeta
facebook.com
Dušan i Violeta

facebook.com

Dušan i Violeta, Foto: facebook.com

Ovim rečima Josip Radovanović, rođak ubijene Violete Jošić (19), prepričava detalje kobnog jutra.

Pročitajte još:

Nesrećnu devojku brutalno je ubio bivši dečko Dušan Petronijević (33) nakon što je sa njenim ocem čekao da se vrati iz noćne smene sa posla kako bi je "iznenadio".

Kao što smo pisali, neposredno pre brutalnog ubadanja, Violeta je bila na poslu jer je radila treću smenu, a njen bivši dečko Dušan se lukavo ušunjao u kuću Jošića, govoreći Violetinom ocu da priprema iznenađenje za njegovu jedinicu.

Ne sluteći da će je samo nekoliko trenutaka kasnije krvnički izbosti, Violetin otac mu je kazao da može da je sačeka i da će ona uskoro stići s posla. Nesrećni čovek nije znao da su Violeta i Dušan pre oko mesec dana raskinuli i da on od tada proganja njegovu ćerku.

Kada je ušla u sobu, Violetu je dočekao Dušan sa nožem u rukama i odmah nasrnuo na nju. Naneo joj je više desetina uboda po telu.

- Čuo je Dragiša krik, utrčao u sobu i kad je video krv odmah je počeo da me doziva. Izneo sam je na rukama, evo pogledajte, još mi je krvava majica. Ne mogu da dođem sebi. Užasnuo sam se jer sam video da devojka ne može da preživi - priča rođak i sused Josip Radovanović, koji je dotrčao kod Jošića da pomogne.

Dušan P., ubica iz Koceljeva

facebook.com

Foto: facebook.com

- Nemojte pitati zašto ga nismo ubili. Gledali smo kako nju da spasemo. Nikome nije bilo važno da li je on (Dušan) tu ili nije. Tužni smo, očajni smo što nismo uspeli - odgovara uznemirenoj rodbini Josip Radovanović, koji je izneo Violetu.

Monstrum Dušan je potom, kada su odneli Violetu do automobila, ušao u vozilo sa njima, sve vreme držeći nož kojim je nekoliko trenutaka napravio krvoproliće. Kada su stigli do Doma zdravlja lekari su prijavili zločin policiji koja ga je ubrzo uhapsila.

Za dva dana dva puta policija dolazila zbog njega

Dušan je i dva dana pre zločina počeo da pravi probleme. Prvog dana je pijan vozio po mestu i kolima oštetio nekoliko drugih automobila. Policija ga je presrela i dobio je prijavu.

Sutradan je pretio da će se nasmrt izbosti jer nema novca da plati štetu koju je napravio kolima. Njegov otac Ljubinko u strahu pozvao je policiju, ali dok su oni došli do njihove kuće Dušan se smirio i legao da spava. Sutradan ujutru krenuo je put Violetine kuće kako bi "završio još nešto", kako je rekao svom ocu.

Violetinog oca je prevario rečima da "devojci sprema iznenađenje" i on ga je, ne znajući da ga je njegova ćerka ostavila mesec dana ranije, pustio u kuću.

Jauci iz Violetine kuće

Veliki broj prijatelja, rodbine, poznanika i Violetinih najbližih, skupilo se u dvorištu skromne kuće u Batalagi da pruži utehu Jošićima. Na zidovima kuće fotografije sa punoletstva iz juna ove godine svedoče o tome koliko je porodica podržavala Violetu. Pozlilo je babi Milici, a uznemirene rođake strčale su da joj pomognu.

Zemljaci se uz molitvu opraštaju od Sajme (21), njeno telo na putu ka rodnoj Srbiji! (FOTO)

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 18:27 Sajma Bećković (21), državljanka Srbije, poginula je u sredu 9. oktobra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Francuskoj, u blizini granice sa Luksemburgom. Sajma Bećković, Foto: Facebook printscreen Loklani mediji su preneli da je Sajma tog kobnog dana krenula na faklutet kada se kolima, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sudarila sa autobusom jednog francuskog prevoznika.

Iz dvorišta dopiru jecaji neutešnog dede, vremešnog Ivana, koji najstrašnijim glasom jadikuje: "Ajoj, sine moj, kako ću te ispratiti! Zašto si me napustila, snago moja! Kako ću na ovom svetu bez tebe jadan sada biti". I muškarci, koji su došli da izjave saučešće Jošićima, nisu se mogli uzdržati da suzu ne puste.

Noć pre zločina objavio njene fotografije

Dan pre ubistva na svom profilu na Fejsbuku Dušan je objavio oko 200 Violetinih fotografija i video-snimaka iz perioda kada su bili u vezi. Objavio je i pesmu "Bez tebe" Olivera Dragojevića, a potom se uputio ka Violetinoj kući da je ubije.

Bonus video

Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu