Milorad Radenković
privatna arhiva
Milorad Radenković

privatna arhiva

Milorad Radenković, Foto: privatna arhiva

On je pozajmio 3.000 evra od žrtve, ali mu je dug narastao na 7.000 evra, pa je pritiskao Radenkovića da proda stan, kaže izvor iz istrage

Kobne večeri su se našli kod ubijenog, gde su pijančili. Posvađali su se oko para, a Milorad je omamljen alkoholom klonuo, pa ga je Vesić zaskočio. Kada ga savladao, Vesić je pokušao da natera žrtvu da mu kaže gde mu je štek sa parama

Da bi pokazao da se ne šali, uzeo je kabl i počeo je da ga davi. Kada ga je zadavio, pregledao je nekoliko mesta u stanu, odakle je, kako se sumnja, uzeo novac

Dolijao davitelj! Beogradska policija rasvetlila je ubistvo Milorada Radenkovića (48) u stanu na Belim vodama na Čukarici i uhapsila Dejana Vesića, zbog sumnje da je izvršio zločin! Kako saznajemo, on je pred istražnim organima priznao krivicu. Kako se sumnja, Vesić je između 12. i 13. avgusta ove godine, u stanu u naselju Bele vode na opštini Čukarica, kablom zadavio Radenkovića. Stezao ga je oko vrata dok nije bio siguran da je mrtav.

- Dejan Vesić je pozajmio 3.000 evra Radenkovića, koji se bavio zelenašenjem. U međuvremenu je dug narastao na 7.000 evra i Milorad ga je pritiskao da mu vrati pare. Terao ga je da proda svoj stan kako bi mu vratio novac. Kobne večeri našli su se kod ubijenog, gde su pijančili. Posvađali su se oko para, a Milorad je omamljen alkoholom klonuo, pa ga je Vesić zaskočio. Iako omamljen, Milorad je pružao otpor, pa je čak ogrebao i povredio svog ubicu. Kada ga savladao, Vesić je pokušao da natera žrtvu da mu kaže gde mu je štek sa parama. Da bi pokazao da se ne šali, uzeo je kabl i počeo je da ga davi. Kada ga je zadavio, pregledao je nekoliko mesta u stanu, odakle je, kako se sumnja, uzeo novac - kaže izvor „Alo!“ iz istrage.

Preporučujemo i:

Davitelja sa Čukarice su otkrile kamere sa susedne kuće.

- Videlo se kako ulazi u zgradu, a zatim, kako posle više sati, izlazi. Svoj automobil je parkirao par stotina metar dalje, gde je i uključio mobilni telefon, što ga je takođe otkrilo - navodi naš sagovornik.

Milorada je mrtvog dan kasnije našao njegov prijatelj i kolega, s kojim je tog dana trebalo da obavi neke keramičarske radove. Zatečen je mrtav na stolici, presamićen preko stola. Milorad je živeo sam na trećem spratu zgrade u Ulici Ratka Resanovića na Belim vodama. Radenković je živeo u nedovršenoj zgradi u Rupčinama sa još tri porodice koje su same uvele struju i vodu, pošto je investitor obustavio gradnju.

l ispred zgrade u kojoj je Radenković ubijen bio je parkiran i njegov „mercedes“, koji su inspektori oduzeli, pa ga je „Parking servis“ odvezao. Ubijeni je bio keramičar koji je često na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavljivao svoje majstorske radove - kupatila, kuhinje, stepeništa, cele stanove u kojima je postavljao pločice. Sudeći po njegovim objavama, bio je veoma angažovan.
Osim kuće na Hrvatskom primorju koju je izdavao, pre tri godine izdavao je i stan u Beogradu 

Nije bio druželjubiv

Radenković je poreklom iz Hrvatske, iz šibensko-kninske županije. U stan su mu često dolazili muškarci. Ni s kim u ulici se nije družio, samo se javljao u prolazu. Uvek je bio lepo obučen i videlo se da ima novca. Žena i ćerka mu žive u Austriji, a da li su se rastali ili ih je samo sklonio, to niko ne zna - kažu komšije u ovom naselju.

Pročitajte još: