Radoje Zvicer
screenshoot/Youtube
Radoje Zvicer

screenshoot/Youtube

Radoje Zvicer, Foto: screenshoot/Youtube

Ono što čudi je da godinama "nema" pouzdanih informacija o njegovoj lokaciji, a pretpostavlja se da uprkos tome što se duže vreme skriva rukovodi jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa u ovom delu sveta.

Crnogorska policija navodno godinama pokušava da ga pronađe kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila tokom krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, nastalog zbog nestalog kokaina u Valensiji 2013. godine.

Paljenje automobila

Printscreen/Youtube

Paljenje automobila, Foto: Printscreen/Youtube

Prema nekim izvorima Radoje Zvicer je jedan period bio u Nemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju EU prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je putem svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini.

Njegovo hapšenje bilo je izvesno 2018. godine na KiM kada su lisice na ruke stavljene i Crnogorcu Mariu Miloševiću i Strahinji Đankoviću. Tada je akcija hapšenja u poslednjem trenutku dojavljena Zviceru i on je uspeo da umakne policiji koja ga je još jednom izgubila sa radara. Krio se navodno u jednom od štek stanova u prištinskom naselju Emšir. Prema podacima koje je tada imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine.

Usred vatrenog obračuna zaraćenih klanova svojevremeno se našla i njegova supruga Tamara Zvicer, pošto je navodno 2016. godine na nju zapucao vođa suparničke krimi-grupe, Jovan Vukotić.

Vukotić je zbog tog događaja saslušan dok se nalazio u Centarlnom zatvoru u Beogradu po zamolnicama iz Crne Gore. Njegov advokat Zora Dobričanin kazala je za Dan da je Vukotić negirao krivicu i nadležnima pružio dokaze u vidu snimaka sa nadzornih kamera da u vreme pucnjave nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.