Lovac, njiva, puška, divlja svinja
Rina
Lovac, njiva, puška, divlja svinja

Rina

Foto: Rina

Nakon tragičnog udesa Bojan je sa suvozačem Bobanom S. (50) odvukao Zoranov leš u njivu i prekrio ga kukuruzom, nakon čega su pobegli. Međutim, odala ih je registarska tablica sa auta, koja je pronađena na mestu udesa, i brzo su uhapšeni.

Jezive povrede

Više javno tužilaštvo u Nišu je protiv obojice podiglo optužnicu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, a pripremno ročište zakazano im je za 15. decembar. Ukoliko budu osuđeni, Bojanu i Bobanu preti do osam godina zatvora.

Tragičan udes dogodio se 24. jula prošle godine, na putu Niš-Leskovac, u ataru sela Klisura.

Preporučujemo:

- Bojan se službenim autom "čeri ego" kretao iz pravca Leskovca ka Nišu, vozeći sa čak 2,5 promila alkohola u krvi. Usled teškog pijanstva, on je izgubio kontrolu nad vozilom, pa je iznenada prešao preko pune linije u suprotnu traku, a zatim na zemljanu površinu pored puta. Tada je direktno udario u biciklistu, koji je naišao iz suprotnog pravca, pri čemu ga je odbacio dvadesetak metara dalje u njivu - stoji, između ostalog, u optužnici.

Nesrećni Savić je od stravičnog udarca na mestu preminuo.

- U obducentskom nalazu stoji da je Savić zadobio višestruki prelom lobanje, nagnječenje mozga, rascep vratne arterije i vene, brojne prelome kičme i rebara, nagnječenje pluća i niz drugih povreda. Bojan i njegov suvozač, umesto da pozovu Hitnu pomoć i policiju, odlučili su da sakriju telo i pobegnu - piše u optužnici.
Njih dvojica su najpre odvukla Savićevo telo malo dalje u njivu, gde su ga prekrili stabljikama kukuruza, nakon čega su pobegli.

Kako su nam objasnili u policiji, Savićevo telo su pronašli radnici vodovodnog preduzeća, koji su obavljali radove nedaleko od mesta nesreće.
- Obavljen je uviđaj, a bahati vozač i njegov prijatelj vrlo brzo su identifikovani zahvaljujući registarskoj tablici koja im je otpala prilikom udesa - objašnjava naš izvor iz policije.

Bavio se poljoprivredom

Rođaci stradalog čoveka ispričali su nam posle udesa da se Zoran bavio poljoprivredom nakon što je ostao bez posla u tekstilnoj firmi "Omladinka" u Nišu.

- Jedva je dočekao penziju, ali mu se nije dalo da uživa u njoj. Imao je traktor kojim je obrađivao zemlju, ali kobnog dana staro vozilo se pokvarilo, pa je Zoran biciklom krenuo u Doljevac da kupi delove. Poginuo je u povratku kući - kazao je Savićev rođak Goran Pejčić.

Zoranov otac umro od tuge za sinom

Zoran Savić je od bliže rodbine imao samo 91-godišnjeg oca, o kome se starao. Međutim, starac nije dugo nadživeo sina.

- Umro je petnaestak dana posle Zorana, od tuge, srce mu je prepuklo... Starac je imao samo njega, a kad je čuo da je ostao bez sina jedinca, to ga je dotuklo - ispričala je Zoranova rođaka.

Pročitajte još: