policija, droga
Federal Police (Austria)
policija, droga

Federal Police (Austria)

policija, droga, Foto: Federal Police (Austria)

Austrijska policija razbila je meksički narko kartel čiji ogranak je u Beču i uhapsila 9 osoba u Beču i Gracu. Žena i 8 muškaraca su od jula 2018. godine do septembra 2019. godine naručivali drogu iz Meksika putem Darkneta, a zatim je prodavali širom Austrije, najviše u Beču. Prema prvim informacijama iz istrage u pitanju je zarada od nekoliko stotina hiljada evra. Na čelu kartela je 35-ogodišnja žena iz Beča koju je policija juče uhapsila.

 

Drogu slali putem mejla

Osumnjičeni nisu samo iz Austrije, već i iz Nemačke, Srbije i sa Filipina. Oni su naručivali drogu iz Meksika putem Darkneta i plaćali u kriptovalutama. Poslata droga je u velikim količinama stizala u poštanske sandučiće kao obična pošiljke, što je lokalnoj policiji bilo sumnjivo. Nakon intenzivne istrage policija je ušla u trag dilerima.

policija, droga

Federal Police (Austria)

policija, droga, Foto: Federal Police (Austria)

"Pošta" iz Meksika sadržala je kokain, 6.095 grama metamfetamina (sintetička droga poznatija kao "kristalni met") i 40 grama spida. U nekim pismima nađen je i heroin. Vrednost ulične prodaje prema podacima policije iznosi nekoliko stotina hiljada evra. 

Policija, Austrija

profimedia

Policija, Austrija, Foto: profimedia

 

Pročitajte još:

Droga se prodavala širom Austrije, ali najviše u Beču, rekao je portparol austrijske policije. 

O velikoj zapleni obaveštene su vlasti u Meksiku i SAD. 

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!