Radenko majci stigao u kovčegu

Ivana Žigić | vesti 2016-10-11 22:31:10 2016-10-11 22:31:10

Milan Nikodinović, otac osmogodišnjeg Radenka, koji je preminuo od sepse nakon preloma ruke, juče je preuzeo njegovo telo u Beogradu.

S. Pajić

Skrhan zbog sinovljeve smrti, on je ponovio da ne može da veruje da u 21. veku neko umre zbog tako banalne povrede, koja se u davna vremena sanirala letvom i maramom.

 

Iako se dobro držao, Milan nije uspeo da zadrži suze kada je preuzimao telo svog mališana.

- I ovde u Institutu za sudsku medicinu mi je jedna žena rekla da ne može da veruje da Radenko zbog takve povrede nije zadržan u bolnici. Budite pametni, ljudi, nemojte slučajno dozvoliti da zbog neke budale ostanete bez deteta! Ja se još i držim, ali žena i ćerka su loše, ne mogu da se pomire s tim da više nikada neće videti Radenka - otelo se Milanu.

- Jutros su me zvali načelnica i njen zamenik iz lozničke bolnice, hoće da dođu da izjave saučešće... Šta da im kažem? A doktor koji mi je „lečio“ sina i koji je krivac za to kako mi je dete završilo je jednostavno nestao. S druge strane, lekari iz Instituta za majku i dete tri dana i noći nisu kući išli jer su pokušavali da mi spasu sina i sve vreme su bili uz njega, te sam im se danas i zahvalio što su se borili za mog Radenka, koga su iz Loznice poslali bez ikakve dokumentacije, samo sa snimcima ruke - kaže Milan.

Skrhanom ocu su lekari iz Instituta objasnili da mališanu rana u startu nije dobro sanirana, čak ni očišćena.
- Radenko je bio kod komšija u dvorištu, igrao se na toboganu. Kada je pao, slomio je ruku i imao otvoren prelom, te mu je kost dodirivala zemlju. Lekar u Loznici, kako su mi objasnili, nije očistio kost prilikom saniranja povrede, te je već u samom početku došlo do infekcije. Lekari su tako uočili tri bakterije - navodi Milan neverovatne podatke.

On otkriva i šokantan detalj iz istrage koja je obavljena u lozničkoj bolnici.
- Kako su mi preneli upućeni prijatelji, niko u bolnici navodno ništa nije znao, odnosno hteo da kaže po pitanju rada doktora Bojanića. A na bolničkom zasedanju koje su održali čudili su se kako je moguće da se doktor ne seća da li ima dokument kojim mi, roditelji, odbijamo bolnički smeštaj za dete. Jasno je da nema, jer mi nismo odbili da ostane u bolnici, on ga je poslao kući - napominje Milan. Radenkova sahrana trebalo bi da se održi danas u 13 časova.

 

Porodica i prijatelji skrhani od tuge

Skamenjeni od tuge i bola zbog gubitka Radenka, porodica, rodbina, komšije i prijatelji juče su pred kućom u Kozjaku dočekali dečakovo telo. Kada je pogrebno vozilo stiglo s kovčegom, prolomio se vrisak majke Zorice koja je pala na kolena. Njenu tugu nisu mogle da ublaže reči utehe komšija i rođaka, koji su ogorčeni ponavljali da je za ovakav jad kriv lekar.

– Kakav to čovek treba da bude, pa da posle svega pokuša da ubedi roditelje da je sve učinio kako treba. To može samo monstrum, ne čovek - ogorčen je rođak.

S. P.

 

Doktoru umro još jedan dečak zbog preloma?!

Slavku Jerotiću, porodičnom prijatelju Nikodinovića, prethodnih dana je neko iz lozničke bolnice, ko je želeo da ostane anoniman, slao poruke u kojima ga je obaveštavao o događanjima u bolnici. Kako kaže, to nažalost nije prvi slučaj sa smrtnim ishodom kada je reč o pomenutom doktoru.

- Pre godinu, godinu i po, dečko je takođe zbog preloma, ne sećam se čega, ruke ili noge, dobio sepsu i preminuo. I njega je lečio doktor Bojanić - tvrdi Jerotić.

Save

Expand player
Pogledajte više