Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo
Privatna arhiva
Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo

Privatna arhiva

Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo, Foto: Privatna arhiva

 

Ubio ljubavnika napaljen i pod lekovima? Terapija za promenu pola nije suzbila seksualni nagon kod Gorana Abdulova (34) zvanog Jovanica Transica iz Železnika, optuženog za ubistvo ljubavnika Marka Radovića (24), već mu je u kombinaciji s psihoaktivnim lekovima i alkoholom, koje je uzimao na svoju ruku, samo povećala agresivnost! Ovo su na jučerašnjem suđenju objasnili lekari koji su posle zločina posmatrali Abdulova. 

On se tereti da je 7. jula 2018. sa sedam uboda nožem ubio Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine, u njegovom iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu. Uhapšen je 10 sati posle ubistva i od tada je u pritvoru. Na jučerašnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu lekari su utvrdili da je Abdulovu u trenutku zločina uračunljivost bila bitno smanjena. U obzir je uzeta izjava optuženog da je njihova veza bila veoma turbulentna i da je Marko, navodno, bio nasilan prema njemu.

- Kod optuženog su utvrđene emocionalna nestabilnost i imupulsivnost. Imao je smanjeni kapacitet da zaustavi svoje agresivno ponašanje. Sve je to dovelo do toga da pogrešno proceni realne okolnosti. Njegov lični doživljaj je bio da je on napadnut - rekla je psiholog dr Rada Janković i dodala da je sa kolegama psihijatrom i neuropsihijatrom utvrdila da je optuženi bio u stanju povišenog afekta.

- Kod njega su bili izraženi bes i strah. Plašio se napuštanja i zbog toga je bio u strahu, dok je bes bio izražen zbog načina na koji su komunicirali. Osim toga, on je emocionalno nestabilna ličnost - objasnio je lekar.

Utvrđeno je da je zločin počinio pod uticajem alkohola i lekova, koje je pio dok je primao horomonsku terapiju za promenu pola.

- On spada u trans- žene. Primao je terapiju, koja treba da blokira testosterone, koji izaziva povišenje seksualnog nagona, veću agresivnost i aktivnost. Terapija je trebalo da smanji seksualni nagona, ali je u slučaju Gorana Abdulova utvrđeno da su želja za seksom, nestabilnost i labilnost bili povišeni! Utvrđeno je da je na svoju ruku pio psihoaktivne tablete, da bi se lakše izborio sa unutrašnjom napetošću.

Psihoaktivni lekovi, alkohol i hormonska terapija doveli su njegovu otežanu kontrolu i imupulsivnost u još teže stanje - složili su se veštaci i dodali da je kod njega utvrđen afekat visokog intenziteta.
Suđenje se nastavlja 10. mart u Višem sudu u Beogradu. 

Abdulov: „Mama, ćuti!“

Suđenju je prisustvovala i Goranova majka Dragica, koju je sudija u nekom trenutku upozorio da će je izbaciti iz sudnice zbog dobacivanja i komentara. Dok je upadala u reč lekarima, a sudija je opominjao, oglasio se optuženi Abdulov i odbrusio joj da zatvori usta. - Mama, ćuti! - rekao je Abdulov, kada se diskretno okrenuo prema majci.