FDU
Promo
FDU

Promo

FDU, Foto: Promo

Platforma je pokrenuta nakon što je glumica Milena Radulović obelodanila da je bila silovana u privatnoj školi glume „Stvar srca“ Miroslava Mike Aleksića. Iako ta škola nema veze sa FDU, ova visokoobrazovna ustanova pokrenula je projekat koji je odmah dao prve rezultate.

Kako je rekla vanredna profesorka FDU dr Irena Ristić, desilo se ono što je bilo i očekivano.

- Nažalost, to smo i očekivalli i sad smo u fazi da se formira nekoliko radnih grupa, od kojih će se jedna baviti obradom prijava - rekla je dr Ristić.

Ona je, povodom informacije da se u Aleksićevoj školi i dalje odvija nastava, apelovala na roditelje „da se prizovu svesti“, istakavši da je bitnije da dete bude srećno i zdravo nego talentovano i lepo. Dr Ristić je dodala i da svi koji su uključeni u sistem umetničke produkcije moraju da preuzmu odgovornost za sve ono zbog čega nisu reagovali.

Podsetimo, Fakultet dramskih umetnosti pružio je bezrezervnu podršku mladoj glumici i nekadašnjoj studentkinji te škole, Mileni Radulović, u njenoj borbi da se svaki oblik seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja procesuira i kazni na adekvatan način. Tim povodom pokrenuta je i platforma „FDU - Protiv nasilja“, a sve poruke i prijave se mogu slati na imejl „protivnasilja@fdu.bg.ac.rs“.

Pročitajte još: