PEVAČICA U PRITVORU ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE Pronašli je na drugačijoj adresi od one na kojoj je prijavljena

Pevačica iz Kikinde, Jovana Popović, privedena je 24. marta zbog kršenja samoizolacije i njoj je određen pritvor od 30 dana.

Jovana Popović
Jovana Popović, Foto: Printscreen / Youtube

Ona je 14. marta došla iz Crne Gore, da bi 10 dana kasnije zatečena na drugoj adresi, odnosno ne onoj na kojoj je prijavljena.

Prema nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Kikindi je uhapšena i određeno joj je zadržavanje, potom i pritvor od 30 dana u Požarevcu.

Jovana Popović iz KI. 14.03. došla iz C.Gore, a 24.03. je zatečena kod svog momka na drugoj adresi od one na kojoj je prijavljna. Po nalogu OJT KI je uhapšena i određeno joj je zadržavanje, a potom i pritvor od 30 dana u Požarevcu.

Podsetimo, Osnovni sud u Dimitrovgradu osudio je danas S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolalcije, nakon povratka iz inostranstva, što je bila prva kazna u našoj zemlji ovog tipa.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje se okrivljeni tereti - “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije".

Ovo je ujedno bilo i prvo sudenje za kršenje mere samoizolacije i održalo se putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.

Sudija, tužilac i branilac okrivljenog nalazili su se u sudnici Osnovnog suda u Dimtorgradu, na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

S.Z. je osuđen jer je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija prilikom ulaska u zemlju na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi