Mihajlo Sporić
Printskrin
Mihajlo Sporić

Printskrin

Mihajlo Sporić, Foto: Printskrin

Posle teške bolesti preminuo je Mihajlo Sporić (22), jedan od najboljih mladih srpskih fizičara.

Univerzitet Kembridž, na kojem je Mihajlo studirao fiziku objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste na Triniti koledžu.

Mihajlo je u Srbiji upisao dva fakulteta, Fizički i Elektrotehnički i studirao je na Kembridžu u Velikoj Britaniji. Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

Sa Međunarodne olimpijade iz fizike u Cirihu, Mihajlo je doneo zlatno odličje 2016. godine. Godinu dana kasnije proglašen je za Mladog heroja Srbije.

Pročitajte još:

Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji…

Univerzitet Kembridž ustanoviće nagradu u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

Komentari (4)

Baki

10.11.2019 11:08

Saucesce porodici!

ivana

10.11.2019 12:12

Ovo je mnogo tužna vest. Spavaj mirno, pametni i lepi mladiću. Porodici iskreno saučešće.

Anja

10.11.2019 14:43

Pretužno. Zašto se ovo dešava?! Počivaj u miru u carstvu nebeskom ?

Bata Kole

10.11.2019 19:39

Možda je svojim znanjem i pameću samo bio isuviše blizu nečemu, čemu nije smeo da priđe ni daleko tamo gde je se nalazio, dečko je izabrao pogrešnu zemlju za studije, ali u Srbiji je bilo, ima ih i sada i biće još veličanstvenih umova popt Mihajlovog?