Zoran Obradović
Alo!
Zoran Obradović

Alo!

Zoran Obradović, Foto: Alo!

 

Profesor Zoran Obradović, koji je juče na času fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, nakon rasprave sa učenicima, učenici J. K. lupio šamar, uputio je medijima pismo u kom je ispričao svoju stranu incidenta koji je šokirao Srbiju.

Pročitajte još:

Kako je naglasio, ovim „želi da odgovori na besomučne laži“ koje su pisane o njemu jer „kao profesor i pedagog oseća moralnu obavezu da odbrani svoj ugled“.

- Dana 18. 4. 2019. godine, za vreme trećeg časa na kojem je rađena analiza kontrolnog zadatka, učenica J. K. Bila je nezadovoljna svojom ocenom koju je dobila, u pitanju je ocena jedan. Za dvojku je bilo potrebno da se ima 45 poena, a ona je imala 30 - započinje priču Obradović.

Loša poruka

Komentarišući jučerašnje događaje u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, školski psiholog Marina Nadejin Simić istakla je da je takav postupak prosvetnog radnika za svaku osudu.
- U ovom slučaju ne samo da je ugrožena učenica škole nego je poslata jako loša poruka svima ostalima. Pretpostavljam da taj profesor ima neke svoje probleme kad je napravio takav ispad. To nije baš tipična situacija... Na stranu što je to strogo zabranjeno, šta je dovelo do toga da udari učenicu? Bez obzira na to šta je dovelo do toga, toj devojčici će ostati trauma - rekla je Nadejin Simić.

Kako je naveo, učenica je svoje nezadovoljstvo dobijenom ocenom „izražavala kroz histeričnu viku“.

- Opomenuo sam je i rekao da ne može tako da se ponaša, nakon čega je učenica sela na klupu i okrenula mi leđa. Na moja upozorenja, ona je odgovarala sa: „Niste vi nikakav čovek, ni autoritet kada ja ovako mogu da sedim i ne možeš mi ništa“ - tvrdi Obradović.
On dodaje da je nakon toga J. K. uputio na razgovor kod direktora.

- Dete mi se na to unelo u facu i reklo: „Ajde izbaci me, ako možeš“ i uštinuvši me, onda se okrenula tako da me je kikom udarila po očima. U tom trenutku, u stanju neuračunljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario - kaže profesor fizike ove beogradske gimnazije.
Kako tvrdi, nakon toga je učenik P. P. ustao i tri puta ga je udario u glavu.

- Zbog njegovih udaraca lekari su konstatovali da sam pretrpeo traumu i stavili mi kragnu - kaže on.

Obrenović dodaje je odlučio da protiv učenika J. K. i P. P. podnese krivičnu prijavu.
- Moje delanje putem šamara bilo je posledica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti.