Radoslav J. (41) je dokumenta pravio na kompjuteru
stock-photo
Radoslav J. (41) je dokumenta pravio na kompjuteru

stock-photo

Radoslav J. (41) je dokumenta pravio na kompjuteru, Foto: stock-photo

Osim toga, uhapšeni je ištancovao mnoštvo lažnih diploma, fakultetskih i srednjoškolskih, vozačkih dozvola, državljanstava, krštenica i uverenja o državljanstvu.

- On je otkriven kada je policija prilikom kontrole kod jednog mladića sa Zvezdare otkrila lažnu ličnu kartu i vozačku dozvolu - rekao je izvor iz istrage.

 

Dilovao i drogu

U šteku Radoslava J. nađen je i kilogram marihuane i 300 grama heroina. On je pritvoren i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje mu je odredilo pritvor do 30 dana.

 Krenuli su u potragu i saznali da Radoslav J. svoju fabriku za pravljenje lažne dokumenatacije drži u podrumu zgrade u ulici Kralja Petra u Zemunu.

- Nisu mogli da ga uhvate jer bukvalno nije izlazio iz podruma. U njemu je sve obavljao - radio je, jeo i obavljao nuždu. Malu nuždu je obavljao u flaše, a veliku u kese! - ispričao je izvor iz istrage.

Policija je Radoslava J. uhapsila u četvrtak, kada ga je zatekla na delu.

Kod njega je nađeno 800 pasoša, 1.000 ličnih karata

stock-photo

Kod njega je nađeno 800 pasoša, 1.000 ličnih karata, fakultetske diplome i razna dokumenata, Foto: stock-photo

Oni koji su želeli da u kompletu dobiju ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu morali su da iskeširaju po 800 evra. Diplome fakulteta su ih koštale po 700 evra, a ako je neko hteo da dobije diplomu srednje škole, morao je da izdvoji 250 evra.

Za krštenicu je tražio 200 evra, a za polise osiguranja po 10 evra.

Sumnja se da je je Radoslav J. radio u grupi jer su kod njega nađeni razni pečati i dokumentacija, koje je policija zaplenila. Tokom istrage biće ispitani i svi kupci lažnih dokumenata, koji će takođe doći pod udar zakona.