Otac i sin nastradalog obeležili godišnjicu
Petar Marković
Otac i sin nastradalog obeležili godišnjicu

Petar Marković

Otac i sin nastradalog obeležili godišnjicu, Foto: Petar Marković

Joksić je izboden nasmrt u noći između prvog i drugog avgusta prošle godine, u porti crkve. Dan kasnije policija je uhapsila Marka Petkovića i Ivana Asodija.

Kako „Alo!” saznaje, do sada je saslušano nekoliko svedoka. Zanimljivo je to što su oni ispričali da je upravo Petković taj koji je prvi napadnut i da ga je Joksić davio kada je ovaj izvadio nož i ubo ga.

Nerazdvojni drugari:  Petković i Asodi

društvena mreža

Nerazdvojni drugari: Petković i Asodi, Foto: društvena mreža

- Petković je bio ispred roštilja i čekao je pljeskavicu kada mu je pripit prišao Saša i tražio da dođe kod njega u lokal kako bi zajedno pili. Međutim, Petković je to odbio, što je razbesnelo Joksića. Kreće koškanje, ali i tuča. U jednom trenutku Marko ubada pokojnog - objašnjava naš sagovornik blizak celom slučaju. Dosadašnja istraga je utvrdila da Asodi nije bio tu kada je izboden Joksić.

Na mestu zločina, pred crkvom Svetog Ilije u Vraniću, pre mesec dana održan je pomen ubijenom Saši, a otkrivena je i spomen-ploča. Sašina supruga Marijana, deca Kristina (17) i Viktor (15) i Joksićevi prijatelji ogorčeni su zbog toga što i dalje čekaju pravdu.

Ubijeni: Saša Joksić

Privatna arhiva

Ubijeni: Saša Joksić, Foto: Privatna arhiva

- Nisu bili tu ni 15-20 minuta. Saša im je uputio svega dve-tri reči, a oni su nasrnuli na njega. Niko se nije snašao u trenutku, Saša je iskrvario na travnjaku. Godinu dana čekamo nekakve vesti o postupku, makar da suđenje počne. Shvatio bih da su ubice pobegle, da nisu mogli da ih nađu mesecima, ali oni du uhapšeni sutradan, a suđenja nema - ispričao je tada za novinare Milan Joksić, otac nastradalog.

Meštani se protive vašaru

Meštanima Vranića i dalje nije jasno zbog čega se uopšte u crkvenom dvorištu održava vašar. Mnogi od njih su i prošle godine, ali i godinama unazad negodovali zbog ove neobične prakse, koja podrazumeva da se u porti crkve toči alkohol. Jedan od retkih koji se ovoj praksi usprotivio je paroh Željko Milić, koji je prošle godine jasno rekao da vašaru nije mesto kraj Crkve Svetog Ilije. Međutim, Milić je posle dve godine službovanja napustio Crkvu Svetog Ilije.

Komentari (1)

Cica

06.09.2016 16:17

kad ce tuzioci poceti da rade dobro i brzo? Vecina optuznica im pada! Gori su od sudija!