sahrana Radojičić
E-stock/ Miloš Rafailović
sahrana Radojičić

E-stock/ Miloš Rafailović

sahrana Radojičić, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

Tuga, suze i vapaji! Danijela Radojičić (36), za koju se sumnja da je isekla ćerki Teodori (3) vene na rukama i bacila je sa četvrtog sprata, a zatim to isto učinila i sebi, sahranjena je sa ćerkicom na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Grčka, plaža

Shutterstock/Ilustracija

Kapela je bila premala da primi sve koji su došli da izjave saučešće neutešnom suprugu i ocu Dejanu, koji je u jednom danu ostao bez porodice. Opelo je održano samo za malenu Teodoru, čiji je beli kovčeg bio prekriven belim ružama. Nakon opela, Dejan je sa dve ruže u rukama nemo koračao ka Danijelinoj i Teodorinoj večnoj kući.

Depresija učinila svoje?

I dalje nije zvanično poznato zbog čega je Danijela počinila zločin, međutim, kako smo saznali ranije od njene poznanice, ona je bila u velikoj depresiji. - Pre samo godinu dana izgubila je majku, a pre šest meseci pobacila je s drugim detetom. Imala je rizičnu trudnoću, pa je morala da bude na održavanju. Ležala je dva meseca, ali ipak je pobacila - ispričala nam je njena prijateljica.

Niko od okupljenih nije krio suze. U neverici su odmahivali glavom glasno pitajući zašto se tragedija dogodila.

- Ne možemo da prihvatimo da Danijele i Teodore više nema i nećemo, jer to nije tačno. Tela umiru, a duše su beskonačne. Tea, prvi cvet, najlepši cvet koji je ikada iznikao. Tek što je prestao da bude pupoljak, jednom je razvila svoje latice - drhtavim glasom čitao je govor prijatelj.

- Danijelu smo svi voleli do ponedeljka, a od tada je čas volimo, čas osuđujemo. Tih petnaest minuta ne može da poništi da je Danijela preostalih 36 godina bila dobra supruga, prijatelj, kolega. Ne može da poništi da je do tog trenutka bila dobra majka. Zbog toga se opet vraćamo na početak: Zašto?

Danijela Radojičić

Privatna arhiva

Danijela Radojičić, Foto: Privatna arhiva

Kada su sanduci spušteni u raku, Dejan je nemo prišao i spustio crvenu ružu na Danijelin kovčeg, a belu na Teodorin.

Pročitajte još:

Podsetimo, beživotna tela Danijele i Teodore pronađena su u ponedeljak 17. juna u 8.20 sati ispred zgrade u Ulici Ismeta Mujazinovića u Beogradu. S obzirom na to da je u stanu buktao požar, verovalo se da su majka i ćerka skočile u ponor da bi se spasle. Međutim, ubrzo je otkrivena surova istina - Danijela je prvo isekla vene ćerkici i bacila je s četvrtog sprata, a potom je zapalila nameštaj, presekla sebi vene i bacila se sa prozora. Komšije su zatekle njihova krvava tela kod samog ulaza u zgradu.

Pionirska ulica, Kovin

Google street view

Inače, Danijela je radila kao farmaceutski tehničar na VMA, a njen suprug Dejan nije bio kod kuće u vreme tragedije. Kako smo saznali, on se vraćao iz treće smene kada je ispred zgrade zatekao policiju i vatrogasce. Kada je čuo šta se dogodilo, samo se srušio, te je odmah prebačen u zemunsku bolnicu.

Motivi ove nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju i dalje nisu poznati.