„Prijatelju, dajem ti najteži zadatak, da javiš za moju smrt“

J. P. | vesti 2016-06-21 21:26:56 2016-06-21 21:26:56

Poznati beogradski advokat Marko Kastratović (43), koji je prekjuče izvršio samoubistvo u stanu na Vračaru, ostavio je četiri oproštajna pisma - devojci, majci, ocu i svom saradniku.

Vladimir Živojinović

„Prijatelju moj, žao mi je što ti ostavljam najteži zadatak da roditeljima saopštiš da sam umro“, napisao je Kastratović u kratkom pismu svom dugogodišnjem saradniku.

Najpotresnije je svakako bilo ono u kojem se obraća svojoj devojci, koju je zamolio da mu „oprosti“ što je digao ruku na sebe i napisao da joj želi svu sreću ovog sveta.

- U pismima koja je namenio ocu i majci govori o svojim željama nakon smrti. Sve je napisao u vidu testamenta. Ni u jednom od pisama ne navodi motiv samoubistva - objašnjava naš sagovornik i tvrdi da se Kastratović ubio iz lovačke puške svog oca, koja je bila u legalnom posedu.

Kako „Alo!“ saznaje, u stanu na Vračaru, gde se ubio advokat, policija je pored oproštajnih pisama na stolu pronašla kovertu u kojoj je bilo 6.200 evra i „ajfon“.

- Stvari su privremeno uzete i biće vraćene njegovim roditeljima nakon veštačenja - dodaje naš sagovornik.
Marko Kastratović bio je sin uglednog advokata Strahinje Kastratovića. Prošle godine Marko je bio meta nepoznatih napadača, koji su ga presreli, uboli ga nožem i oteli mu torbicu sa novcem. U izjavi za policiju rekao je da ne zna ko bi ga i zbog čega napao.

Ocu pozlilo

Kako „Alo!“ saznaje, Markov otac Strahinja Kastratović završio je u Urgentnom centru nakon što je saznao za tragičnu vest.

Expand player
Pogledajte više