Policija, ubistvo, ulica, masakr
Shutterstock, ilustracija
Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

Policija, ubistvo, ulica, masakr, Foto: Shutterstock, ilustracija

Da priča bude još komplikovanija, porodica porodilje kaže da oni nisu ni znali da je Jelena bila u drugom stanju i potpuno su iznenađeni novonastalim događajima.

PROČITAJ JOŠ:

- Porodilja najpre nije htela da sarađuje sa policijom, a onda se pravdala rečima da je "imala spontani pobačaj" - kažu u policiji.

Podsetimo, u regionalnu bolnicu u Valjevu jutros je primljena Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine i ubrzo je ustanovljeno da se porodila, ali nije želela da kaže gde je beba. Žena se, kako "Blic" saznaje, javila na odeljenje ginekologije valjevske bolnice zbog krvarenja, ali je odmah pregledom utvrđeno da se u noći između ponedeljka i utorka porodila u sedmom mesecu trudnoće. Pošto je ginekolozima odbila da kaže gde joj se nalazi beba, odmah je obaveštena policija, s kojom je porodilja, takođe, odbila saradnju.

Policija

Alo!/Z. Gligorijević

Policija, Foto: Alo!/Z. Gligorijević

U međuvremenu, policija je u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena živi, pronašla posteljicu i veliku količinu krvi, nakon čega je osumnjičena da je tokom noći prilikom porođaja ubila svoje dete, rečeno u policiji.

O slučaju je obavešteno osnovno javno tužilaštvo u Valjevu koje je naložilo dalju istragu, a telo bebe je poslato na obdukciju.

PREPORUČUJEMO:

Dodajemo, prošle godine su dve bebe ostavljene na milost i nemilost. U oktobru prošle godine pred crkvom Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini pronađeno je novorođenče zamotano u belu tkaninu. Tek rođenog dečaka pronašla je meštanaka Nada Milošević, pošto je njen pas, kog je na povocu izvela u šetnju, osetio "nešto" i vlasnicu uvukao u crkvenu portu.

Beba je ubrzo zatim prevezena na neonatološko odeljenje Opšte bolnice u Užicu gde su konstatovali da je zdrava, a nakon nekog vremena bebu je preuzeo Centar za socijalni rad u Čajetini koji je postao i staratelj tom dečaku i imenovao ga Jovan Gavrilović.

Isto tako, u martu ove godine nepoznata ženska osoba ostavila je u taksiju u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bila beba, pod izgovorom da je u korpi mačka. Ona je u vozilo ušla sa dvoje dece i korpom, a nakon voznje izašla zamolivši taksistu da pričuva mačku dok se ne vrati. Pošto se žena nije vratila, taksista je otvorio korpu i video da je u korpi beba. Majka, inače medicinska sestra, kasnije se pokajala i dete odvela u Švajcarsku, gde sada žive.