dečak leptir
Printskrin
dečak leptir

Printskrin

dečak leptir, Foto: Printskrin

Despot Lazić (12), dečak koji godinama boluje od bulozne epidermolize, teške, retke i neizlečive bolesti kože u medicini poznata kao deca leptiri preminuo je danas na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Uz žive rane koje mu prekrivaju telo, protiv Despota iz Bajine Bašte poslednjih dana urotili su se i problemi sa srcem.

Nekoliko dana Despot je bio bez svesti, priključen na aparate, i iako su lekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspeli. Dečaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, lekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dečaka, nažalost, nije bilo.

Pročitajte još:

Bulozna epidemoliza od koje je Despot bolovao je teška i retka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom delu tela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, bukne nova.

Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega dečak može da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Bonus video: 

 

 

Komentari (1)

Zoran

11.10.2019 22:26

Boze podari mu mir koji nije imao na ovom svetu. Njegove patnje prevazilaze Isusove. Pocivaj u miru moj Despote. Nema vise bola i patnje, sada te andjeoska krila nose.