Barbara Vitez (15)
promo
Barbara Vitez

privatna arhiva

Barbara Vitez, Foto: privatna arhiva

Barbara Vitez nestala je na današnji dan, 25. novembra 2016. godine, a njeni roditelji od tog dana prolaze svakodnevni pakao, u nadi da će svoju kćerku pronaći.

Otac Endre, napisao je status i podelio golgotu svoje porodice, uz reči da se nada da će one koji njega sada kažnjavaju, stići sudbina. Prenosimo vam njegove reči:

"Pre tri godine 25. novembra 2016. godine počelo je najstravičnije doba moga života. Na ovaj dan je nestala moja kćerka. Otada moji dani prolaze mračno, gorko i tužno. Kada me vide da se smeškam, ne znaju šta i kako se osećam. Muči me plač, srce mi se steže. Svaki minut, dan, nedelja, mesec i godina prolaze u bolu. Nadam se da svako ko sada mene ovako kažnjava, da će od sudbine dobiti isto što i ja! Neka i oni izgube sve svoje najmilije u životu! Znam da su ove teške reči .... ALI!!!! ISTINITE !!!!", napisao je Endre.

Status oca Barbare Vitez

Printscreen

Status oca Barbare Vitez, Foto: Printscreen

Da podsetimo, njenoj porodici se u istrazi samostalno priključio muškarac Bela A. iz Mađarske, kog je otac Endre išao da pronađe.

Muškarca koji im je slao fotografije na kojima je navodno devojčica, nisu zatekli kod kuće, ali Barbarin otac otkriva da mu se Bela ipak javio.

- Kada je čuo da smo bili kod njega, odmah se javio mojoj ženi. Bilo mu je žao što tada nismo mogli da se sretnemo - rekao je Endre.

Veo misterije oko njenog nestanka

Mada se najverovatnijom smatra zvanična verzija po kojoj je Barbara Vitez pala sa ograde na mostu i utopila se u Tisi, roditelji su sigurni da je njihova kćerka i dalje živa.

Krajem novembra 2016. godine vraćala se sa rođendana i poručila majci da je čeka. Umesto 15-godišnjakinje na prozor je pokucala policija. Roditeljima su saopštili tragične vesti. A od tog momenta, policija, tvrde Andre Vitez i njegova supruga Melinda, više nije dolazila u njihov dom.

Priča o nestanku se nekoliko puta menjala, delom zahvaljujući očevicima nesreće. Nekad trojica, nekad četvorica dečaka, kako otac sam zbunjeno iznosi, menjali su izjave, bili na poligrafskom testiranju, kojem je prisustvovao i prevodilac, a zbog čega se, napominje privatni istražitelj, testiranje ne uzima za validno. Jednu od njihovih izjava o tome da je Barbara skočila sa merdevina u reku otac pobija pokazujući most.

- Ne može da skoči u vodu kada je ispod beton - naveo je on.

Međutim, ne postoji dovoljno dokaza ni da je živa, ni da nije. Reka je, kako se saznaje, od momenta nestanka pretraživana 43 dana i telo ne samo da nije pronađeno, već nije pronađen nijedan odevni predmet moguće utopljenice. Takođe, roditeljima je mesec dana od nemilog događaja stiglo pismo - anonimno i, tvrde u porodici Vitez, takođe neispitano. U njemu stoji da je Barbara drogirana, silovana i ubijena. Ipak, nadu da je "samo" oteta roditeljima daje i nekoliko fotografija, nedavno poslatih preko Fejsbuka