Ira je vikala: "Požurite, je l‘ treba da nas pobiju?!"

M. IVANOV | vesti 2017-11-15 10:08:41 2017-11-15 10:08:41

U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenju Sašku Bogeskom, optuženom da je u maju 2013. godine ubio Vladimira Manića, provalnika koji je obio njegov stan u Zmajevačkoj ulici u nameri da ga opljačka.

oliver bunic

Bogeski se juče krartko izjasnio da je primio izmenjenu optužnicu, koja je preinačena na ubistvo prekoračenjem nužne odbrane, i da ostaje pri svemu što je ranije rekao u svojoj odbrani.

Sud je kao novi dokaz prihvatio i audio-snimak razgovora Ire Bogeski, Saškove supruge, sa operterom MUP-a u noći provale u njihov dom.

- Provaljeno nam je u stan, Zmajevačka 26, Žarkovo - uznemireno je rekla Ira kada je prvi put pozvala MUP, a zatim je još jednom pozvala.

- Je l‘ šaljete nekoga? Treba da nas pobiju sve dok neko ne dođe! - vikala je Ira, na šta joj je operater rekao da mora da se predstavi i da kaže gde da se uputi patrola.

- Zmajevačka 26, već drugi put provaljuju. Požutite! - rekla je žena.

Kako je branilac objasnio, taj razgovor je važan jer dokazuje da policija nije dobila pogrešnu adresu od pozivaoca, kako tužilac navodi u optužnici.

Podsetimo, Vladimir Manić upao je u stan Bogeskog, u kojem je on bio sa suprugom i maloletnom ćerkom. Više javno tužilaštvo je u opisu kobnog događaja navelo da je prvo Manić napao šrafcigerom Bogeskog u njegovoj kući, a da je onda optuženi uzeo nož i naneo Maniću povrede zbog kojih je on preminuo nekoliko ulica dalje.

Expand player
Pogledajte više