Požar u Zemun polju: U stanu bili otac i troje dece - od sedam meseci, dve i tri godine! Komšije otkrile detalje užasa (FOTO)

N. Gavrilov | vesti 2019-06-04 21:29:28 2019-06-04 21:29:28

Susedi im lupali na vrata

Alo/ Masanori Jošida

Kevin P. (32) iz Zemun polja, otac troje dece, pronađen je mrtav na terasi svog stana posle jezivog požara dok su se deca gušila od dima! Komšije su u poslednjem trenutku uspele da iznesu mališane i spasu ih od sigurne smrti!

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 17 sati, u ulici Akrobate Aleksića 7b u Zemun polju. Vatrogasci su prilikom gašenja požara uspeli da dođu do terase na kojoj je ležao Kevin, ali mu nije bilo spasa. U gašenju požara učestvovalo je 11 vatrogasaca sa tri vozila, a vatra je najverovatnije buknula u spavaćoj sobi. Troje dece je spaseno zahvaljujući brzoj reakciji komšija Predraga Mitrovića i Danijela Manića.

Otac bio pijan?

Komšije kažu da je majka mališana u trenutku požara bila na poslu.

- Moguće je da je Kevin bio pod dejstvom alkohola ili droge. Kod njih su često dolazili neki sumnjivi ljudi, mada on nikada nije pravio probleme. U trenutku izbijanja požara, deca su bila sama s njim, majka je bila na poslu - kaže Predrag Mitrović

- Moj stan se nalazi iznad njihovog. Čuo sam viku, a onda mi je komšinica lupala na vrata. Izleteo sam u hodnik i shvatio da je izbio požar. Gasili smo vatru sa dva aparata i izvukli decu. Bilo je strašno… U sobi je bilo troje dece, od sedam meseci, dve i tri godine.

Gasili smo vatru koliko smo mogli, ali do Kevina nismo mogli da dođemo, njega su našli vatrogasci - kaže Predrag Mitrović i dodaje da ništa nisu videli od dima. 

- Izgoreo je ceo stan! Kada smo ušli unutra, videli smo da je kada bila puna vode. Moguće je da je i Kevin pokušao da ugasi požar, ali bezuspešno. Pretpostavljamo da je vatru izazvala cigareta ili instalacije, jer ovde mnogi nemaju struje, pa se prikače na divlje i onda izbije kurcšlus - kaže Mitrović.

Danijel Manić kaže da je strahovao da će izgoreti cela zgrada, jer je plamen kuljao na sve strane.

- Deca su kašljala i gušila se u dimu. Mališani su bili skroz bledi i uplašeni. Sreća je da smo uspeli odmah da ih izvučemo - kaže Manić.

 

Ekipa „Alo!“ je na terasi zatekla spaljene krpe i garderobu, a ispred zgrade nagoreli dušek. U zgradi nismo našli nikoga od članova porodice. Uzrok požara se utvrđuje, a pretpostavka je da je otac preminuo od gušenja i da je na terasu istrčao dok se borio da dođe do vazduha. 

Expand player
Pogledajte više