Požar u Inđiji, kuća
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Požar u Inđiji, kuća

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Požar u Inđiji, kuća, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Supružnici Ivana (41) i Božidar (55) Dimitrijević iz Inđije nastradali su u požaru u porodičnoj kući u Ulici Save Kovačevića 107 u Inđiji dok su zagrljeni ležali u bračnom krevetu! Njihova tela su pronašli vatrogasci, oko šest ujutru, dok su gasili požar. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su se ugušili u dimu, dok policija proverava da li su izvršili samoubistvo, jer su nedavno u porodičnom sporu izgubili krov nad galvom!

- Čuli smo da su se najverovatnije ugušili dimom. Vatrogasci su brzo reagovali, ali im nažalost nije bilo spasa. Našli su ih zagrljene u spavaćoj sobi, dok su gasili vatru. Dve večeri pre nesreće, Božidar je panično istrčao na ulicu i pozivao pomoć. Komšinica je utrčala kod njih i zatekla uplakanu Ivanu, ali joj ona nije rekla zbog čega plače. Malo je posedela kod njih i otišla - priča za „Alo!“ komšija bračnog para.

Komšinica stradalog para Jovanka Bilaus rekla nam je da su se supružnici mnogo voleli i da je Božidar brinuo o Ivani.

- Nisu imali dece, ali je Božidar obožavao Ivanu. Ona je bila slepa, videla je svega 10 odsto i radila je u jednoj firmi, na telefonskoj centrali. Oči njenog muža bile su i njene! Nije se odvajao od nje, imala je obezbeđen prevoz od kuće do posla, jer je on brinuo o tome. Bili su pozitivni i pored muka koje su imali. Božidar je bio portir, ostao je bez posla, ali je uvek bio raspoložen. Kod sebe je uvek imao čokoladne bananice koje je delio deci. Juče sam ga poslednji put videla, nosio je vodu, mahnuo mi je i nasmešio se, a sada ga više nema - tužno nam je ispričala Jovanka.

Drugi komšija navodi da mu se Božidar nedavno požalio na brata koji ima kuću u istom dvorištu.

- Nešto se tužio sa bratom, pa je izgubio spor i ostao je bez krova nad glavom. Rekao mi je „da je gotovo i da mora da se seli“. Pitao me je da li znam za neku kuću i rekao mi da brat planira da mu sruši krov nad glavom - tvrdi komšija iz ulice i dodaje da niko ne zna kako je izbio požar.

- Čuo sam da je Božidar u kuhinji naložio vatru u šporetu „smederevac“, ali mi nije bilo jasno zbog čega, jer su se grejali i kuvali na plin. Ivana je znala svašta da sprema, ali se Božidar hvalio da kupuju gotova jela, pa mi zato ništa nije bilo jasno. Bože me prosti, svašta mi padne na pamet... Moguće je da se Božidar jednostavno predao i da se ubio u dogovoru sa Ivanom. Nadam se da će se utvrditi kako su nastradali - rekao nam je komšija na kraju razgovora.

Požar izbio u kuhinji

Policajci iz Sektora za vanredne situacije utvrđuju tačan uzrok tragedije. Nezvanično se saznaje da je požar izbio u kuhinji i da se brzo proširio na ostatak kuće i spavaću sobu. Tela su poslata na obdukciju u Novi Sad.

Pročitajte još:

Tagovi

Komentari (2)

Dusan

08.09.2020 23:49

Mora da je Jasika piroman bio advokat suprotnoj strani, on prosto natera one koji izgube spor da se samozapale, cak ni policija da ne zna nista.

Aca Indjija

09.09.2020 04:15

Jasika gde god da gura nos izbije pozar i neko izgori. I meni lici da je to maslo povezano sa njim.