"Ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo" Minjin donor duboko potrešen smrću devojčice

Tragičan epilog.

Požar na Dorćolu
Požar na Dorćolu, Foto: Alo.rs

Učenica Osme beogradske gimnazije Minja D. (15), koju su hrabri momci s obližnjeg gradilišta 27. oktobra spasli iz zapaljenog stana na Dorćolu, preminula je juče, gotovo mesec dana posle nesreće.

Nakon poslednje od tri transplatacije kože šestorice dobrovoljnih donora, Minjino stanje se pre nekoliko dana pogoršalo i lekari sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju hitno su je prebacili u Tiršovu. Međutim, ona je podlegla povredama usled oslabljenog imuniteta jer joj je izgorela velika površina tela.

- Lekari su bukvalno učinili sve da se Minjino stanje popravi, ali ona je toliko bila slaba da nije izdržala - ispričala je jedna od medicinskih sestara iz Tiršove za Srpski telegraf.

Minjina majka je znala da su operacije transplatacije teške i visoko rizične, ali je verovala da će njena ćerka sve pobediti. Uprkos hrabrenju Minjinih prijatelja, oca, rođene sestre i brojnih drugara, nesrećna žena koja je izgubila ćerku jedinicu neutešna je i sve vreme je na lekovima.

Ognjen Todorović (38), jedan od dvojice donora kože, beogradskim medijima je rekao da je jedan deo njega otišao s njom.

- Nije izdržala... A ja ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo, deo nas, mene i Nenada Stankovića (18), koji je takođe donirao kožu, otišli su zajedno sa njom. Kao da mi je umrlo moje najrođenije. Eto, kao da mi je rođena sestra - rekao je Todorović.

- Nisam verovao da je istina to što čujem jer je prestrašno što hrabra Minja nije izdržala. Nadali smo se da će se oporaviti i da će sve biti u redu, a onda me je juče njena majka rastužila kad mi je rekla da se Minjino stanja pogoršalo - rekao je Gavura.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi