Miloš Jakovljević
Alo/Marko Metlaš
Miloš Jakovljević

Alo/Marko Metlaš

Miloš Jakovljević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Miloš je pre mesec i po dana priznao krivicu i sa tužilaštvom zaključio sporazum prema kom je danas odlukom suda osuđen na dve godine zatvora. Osuđen je na ovu jedinstvenu kaznu zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Tešić.

PROČITAJ JOŠ:

Njemu će se u kaznu uračunati vreme provedeno u pritvoru, dodala je Tešić. Miloš Jakovljević je proveo 13 meseci u pritvoru, tako da mu ostaje da u zatvoru provede još 11 meseci.

Miloš Jakovljević i Marko Jakoviljević

Alo/Marko Metlaš

Miloš Jakovljević i Marko Jakoviljević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Jakovljević je nakon tragedije bio uhapšen i teretio se za teško ubistvo. Nakon višegodišnjeg suđenja, prošlog meseca tužilaštvo je izmenilo i preciziralo optužnicu i optužilo ga za pomenuta krivična dela koja je Jakovljević priznao.

PREPORUČUJEMO:

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica, kada su braća bila sa društvom. Prema pisanju medija, Miloš je uzeo pištolj koji je jedan njegov drug doneo i iz nepažnje pritisnuo obarač.

Ispalio je jedan jedini hitac koji je pogodio u grudi Marka, dok je na kapiji škole razgovarao sa drugaricama. Marko je pao, a Miloš, videvši šta se dogodilo, pokušao je da pomogne bratu. Nažalost, Marko je ubrzo preminuo, preneli su mediji.