"ON JE OPASAN I PO NAS, MESECIMA GA NISMO VIDELI" Potresnim rečima se oglasili i rođaci Malčanskog berberina, uterao strah u kosti i sopstvenoj porodici

Policija je i u toku noći nastavila potragu za 12-ogodišnjom Monikom Karimanović

Malčanski berberin
Malčanski berberin, Foto: facebook.com

Rođaci Ninoslava Jovanovića, koji je poznat pod imenom Malčanski berberina, su i dalje u šoku pošto je oteo devojčicu Moniku Karimanović(12).

- Teško nam je, i mi smo u šoku. Strahujemo kao i svi za naše živote, a pritom svi upiru prstom u nas - rekao je juče jedan od rođaka Ninoslava Jovanovića.

- On je opasan i po nas. Mesecima ga nismo videli. Nije dolazio u Malču od letos.

Jedan od Jovanovićevih komšija, kaže da ga je letos video. Navodno je pomagao ocu oko građevine i povremeno su ga viđali u majčinoj napuštenoj kući.

Policija je i u toku noći nastavila potragu za 12-ogodišnjom Monikom Karimanović, čiji je nestanak policiji prijavljen u petak popodne.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je sinoć i video snimak skrovišta u Orešcu kod Knjaževca, za koje se smatra da je osumnjiceni Ninoslav Jovanović koristio da sakrije otetu devojcicu iz Niša Moniku Karimanović.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je sinoć u Orešcu da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za Monikom.

Rebić rekao je da veruje da će policija u najskorije vreme pronaći devojčicu i dodao da se potraga nastavlja i u toku noći.

"Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu", istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno pre nego što je došao u Orešac, posetio roditelje male Monike, kako bi ih obavestio šta je policija do sada preduzela.

"Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac", naveo je direktor policije.

Prema njegovim rečima, policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Sa direktorom policije u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsetio da je Jovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimerene sadržine.

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi