Požega
google maps
Požega

google maps

Požega, Foto: google maps

Kao so na ranu đacima je došla i vest da ih je razredna Anđelka Miloradović (29) napustila zbog trudničkog bolovanja, a ona za „Alo!“ navodi da je nasilnog M. K. u njen razred dovela lično direktorka, nakon čega je u njenom odeljenju zavladao nemir.

nasilje u školi

Profimedia

- Ovo mi je prva generacija i sa velikim entuzijazmom sam radila sa tom decom. Kada smo čuli da M. K. treba da se prebaci iz seoske ispostave škole u matičnu zgradu, odnosno u naše odeljenje, pitala sam direktorku škole Mirjanu Vasilijević da li su te informacije tačne, a ona me je uverila da su u pitanju čiste gluposti. Međutim, nakon zimskog raspusta u naš razred je stigao M. K., koji je odmah počeo da maltretira decu, ali i nastavnike. Na kraju je ispalo da sam slagala roditelje kada sam im rekla da đak koji je poznat kao nasilnik neće doći u naš razred. Direktorka me je sve vreme obmanjivala - navodi Miloradovićeva.

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

 

Razredna M. K., koja je iz Kragujevca, gde živi i svaki dan je dva sata u jednom smeru putovala do požeške osmoletke, kaže da je na posao odlazila sa velikom zebnjom.

- Dala sam sve od sebe da smirim strasti među decom, ali M. K. je nastavio da ometa časove neartikulisanim kricima, gađao je decu raznim predmetima, gurao im prste u oči, grickao semenke, pa je gotovo nemoguće bilo boraviti u učionici. Plakala sam svaki dan jer zaista nisam videla izlaz. Shvatila sam da smo svi postali taoci tog dečaka - ističe razredna.

Kako navodi naša sagovornica, direktorka je potom M. K. dodelila pratioca, međutim, tek tada se situacija otrgla kontroli.

- Pratilac koji je sa M. K. boravio na časovima je u svakom trenutku po njegovoj volji morao da napusti čas zajedno sa njim. Na kraju je M. K. izlazio i ulazio na svakih pet minuta, čime se nastava pretvorila u cirkus. Osim toga, on je svakodnevno nasrtao na đake, a sastanci roditelja sa direktorkom su se završavali svađom, bez rešenja - kaže razredna Anđelka Miloradović.

Ronioci, potraga

Alo!/ Rajko Ristić

 

Direktorka OŠ „Emilija Ostojić“ je za „Alo!“ ranije odbacila optužbe da štiti M. K., navodeći da profesionalno radi na rešavanju tog slučaja.
Podsećamo, čitava Požega već mesecima strahuje od dvanaestogodišnjaka koji zlostavlja decu u Osnovnoj školi „Emilija Ostojić“, ali i po čitavom gradu. U torbi nosi više noževa nego svezaka i knjiga, a pre nekoliko dana, u prostorijama škole nasrnuo je na rođenu majku. Krajem maja je po drugi put pretukao učenika četvrtog razreda, koji je nakon batina završio u bolnici. 

Nastavnici poklanjaju ocene iz straha!

Roditelji đaka koji pohađaju nastavu sa problematičnim dvanaestogodišnjakom navode za „Alo!“ da su nastavnici M. K. poklonili ocene iz straha i da će on sa zadovoljavajućim prosekom upisati i sedmi razred.

- Naša deca su zbog trauma koje su doživela jer idu u odeljenje sa M. K. popustila u školi. Volju za učenjem ugušili su im i nastavnici, koji su šakom i kapom poklanjali ocene M. K. jer ga se očigledno plaše - kaže jedan od roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (3)

bane

15.06.2019 23:09

To Al Kapone ili balavac 9 od 12 godina.Profesori ga se plase...ludilo

Goga

15.06.2019 23:12

Treba da se svi izpisu. Direktorka je kriva!!! Neka ga samog u školi.

Ana

16.06.2019 09:55

E zemljo Srbijo! Roditelji udruzite se i oslobodite decu od tog malog nasilnika! Postoje popravni domovi, nije za svakoga skola!