Slobodan Betulić Betula
printscren youtube
Slobodan Betulić Betula

printscren youtube

Slobodan Betulić Betula, Foto: printscren youtube

Ovako više od dve nedelje nakon brutalnog napada u svojoj kafani o incidentu priča Slobodan Betulić Betula (65), pevač narodne muzike, koji je 1. maja ranjen u svojoj kafani u Bubarevom Brdu kod Kragujevca.

PROČITAJ JOŠ:

- Probio mi je džigericu, probio mi je slezinu, došlo je do dvanaestopalačnog creva. Operacija je trajala 14,5 sati, osam sati sam bio na intenzivnoj, a šest i po sati su me držali u veštačkoj komi da me ne bole rane - rekao je Betula, koji na stomaku još ima zavoje.

Prijatelj ga izbo sedam puta u stomak

Podsetimo, ovaj napad dogodio kada su se Tomislav M. i Betula posvađali, a potom i potukli nasred kafane. Tomislav, poznatiji kao "Toma džomba" iz susednog sela Guncati izašao je iz kafane i otišao, ali se nakon kratkog vremenskog perioda vratio sa nožem u rukama, prišao pevaču i izbo ga sedam puta.

Tomislav M. se tereti za pokušaj ubistva, a na saslušanju pred tužiocem, ostao je pri tvrdnji da je nož potegao u samoodbrani. On je tvrdio da ga je Betulić napao jer je sumnjao da ga je on prijavio poreskoj inspekciji zbog navodnih nepravilnosti u poslovanju kafane.

PREPORUČUJEMO:

Konobarica svedok: Videla sam creva

Konobarica Ljiljana Ljubisavljević ispričala je da su kobnog dana problemi počeli još ujutru, kada je osumnjičeni Tomislav M, koji je pio počeo da provocira i tvrdi da mu gosti psuju majku, iako, kako ona kaže, to nije bilo tačno. U jednom trenutku je otišao do automobila i stavio nešto za pojas, a gosti su tražili da se pozove policija. Pre napada na Betulu, jednom gostu je stavio nož pod vrat.

Izboden sedam puta, Slobodan Betulić Betula

facebook

Izboden sedam puta, Slobodan Betulić Betula, Foto: facebook

- Videla sam kako udara u stomak Slobodana. Mislila sam da je pesnicom. Dok sam došla, on je ostavio Slobodana naslonjenog na vrata i otišao. Tada je Slobodan izustio: "Ubi me, Tomo". Kada sam podigla majicu, videla sam veliki rez i u dubini su se nazirala creva - rekla je Ljiljana.

Bili u alkoholisanom stanju

Tomislav M., koji se tereti za pokušaj ubistva, ima ugrađen pejsmejker, a kako tvrde njegovi poznanici, ne konzumira alkohol. Sa druge strane, Slobodan Betulić i njegova dva prijatelja bili su u vidno alkoholisanom stanju za vreme napada, što se, kako saznajemo u sudu, vidi i na snimku sa video nadzora koji pokriva mesto ispred ulaza u kafanu.

Laki oproštaj

Prema rečima narodnog pevača, svom prijatelju je oprostio pokušaj ubistva.

- Ja ću sad 65 godina, a on je tri godine stariji. Mnogo smo pojeli hleba i sa hlebom, iako je on prevario sve nas. Najbolje je prošao onaj ko ga nije upoznao. Oprostio sam mu sve prevare, sve inspekcije i ovaj krvavi nož kojim mi umalo nije uzeo život. Neka mu je bogom prosto i neka su mu laki zatvorski dani - ispričao je Betula.

Posete

- Napravio sam im čitavu pometnju u bolnici. Preko 140 ljudi je došlo da me poseti, zakrčili su sve od ulaza u bolnicu do četvrtog sprata. Tri kreveta su oko mene bila prazna, narod je stavljao šta je doneo i napunili su ih do vrha. Bilo je oko 100 kilograma banana. Namirili smo celu bolnicu. I posle mog izlaska iz bolnice, narod još dolazi da me obiđe, misle da sam još tamo - priseća se Betulić.

Inače, narodni pevač je osnivač manifestacije "Čaša vode sa izvora", a široj javnosti u Srbiji poznat je po ulozi u seriji „Srećni ljudi“. Autor je na stotine pesama, od kojih je najpoznatija "Imam mnogo prijatelja koji me ne vole".