Poštar iz Svrljiga Miloš Marjanović imao blizak susret sa razjarenom životinjom između sela Željeva i Izvora: Divlji vepar ga izujedao i oteo mu moped!
alo.rs
poštar
Potar se izudaran i blatnjav, sa poderanom odećom, krvavim nogama i bolovima u stomaku i rebrima prvo javio svom šefu, Foto: S. I. G.

Poštar je reporteru alo.rs posle pregleda u Domu zdravlja u Svrljigu ispričao šta se dogodilo nedomak Svrljiga i opisao susret oči u oči sa divljim veprom, koji ga je napao samo zato što se u blizini zatekla njegova ženka sa mladuncima.  

- Bio sam u redovnom obilasku sela i nosio poštu. Na putu između sela Željeva i Izvora, nadomak zaseoka Trojica, na poljani sam video divlju svinju sa nekoliko prasića i zastao da ih pogledam kako trčkaraju oko majke. Bili su na oko 100 metara od mene, ali nisam primetio da mi iza leđa prilazi divlji vepar! Pre nego što sam uspeo da krenem, on je naleteo na mene takvom žestinom da me je zbacio s mopeda! - kaže poštar Miloš Marjanović i opisuje svoj susret sa divljom životinjom.

divlja svinja, vepar

Printscreen Youtube

Divlji vepar je presreo Miloša između sela Željeva i Izvora, nadomak zaseoka Trojica, Foto: Printscreen Youtube

- Posle prvog naleta mi je ponovo prišao. Bio je jako razjaren... Zakačio je kljove za moju odeću, podigao me i odbacio dva metra! To mu nije bilo dovoljno, pa je počeo da me gazi po telu i ubada kljovama! Pokušao sam da se sklupčam i tako se odbranim, ali nije vredelo. Na kraju sam legao potrbuške i primirio se, a on se tada ustremio na moped, koji je još uvek radio. Valjda ga je zvuk motora iritirao, pa je zakačio kljove za točak i bukvalno vukao moped desetak metara preko livade! Kad se umorio, odgurnuo ga je i otrčao do prasića - prepričava poštar, koji se izudaran, blatnjav, sa poderanom odećom, krvavim nogama i bolovima u stomaku i rebrima prvo javio svom šefu, a posle toga je otišao na pregled u Dom zdravlja u Svrljigu.

poštar
Miloš je dobio uput da ode na snimanje u Klinički centar u Nišu, Foto: S. I. G.

Posle pregleda lekar je Miloša uputio u Klinički centar u Nišu. Sanirane su mu povrede na nogama, ali je ostala sumnja da su mu rebra polomljena i da ima unutrašnje krvarenje, zbog čega je dobio uput da se ponovo javi i ode na snimanja. Slučaj napada je prijavljen vlastima i Lovačkom udruženju „Dr Milenko Hadžić“.

Pročitajte još: