Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini)
Promo
Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini)

Promo

Predrag Đurđev (levo) i Mirko Butulija (u sredini), Foto: Promo

Posle jučerašnjeg užasa, donekle je utvrđen i zasad nezvanični redosled događaja na mestu tragedije u Ruzveltovoj u Beogradu.

Pročitajte još:

 

- Nemoj Peđa... Šta to radiš, Peđa... Polako - čulo se, tvrde očevici, iza zatvorenih vrata kancelarije ubijenog predsednika AMSS Mirka Butulije, oca četvoro maloletne dece, nekoliko sekundi pre užasnog ubistva.

Mirko Butulija

Promo

Mirko Butulija, Foto: Promo

U želji da izgladi sukob među zaposlenima i čuje šta se zapravo dogodilo, Butulija je kao čelni čovek organizacije pozvao Đurđeva u svoju kancelariju.

Međutim, Đurđev je na putu do tamo prvo svratio do svoje kancelarije na prvom spratu i pretpostavlja se da je tada uzeo pištolj, a zatim je sišao do Butulijine kancelarije u prizemlju.

Očevici tvrde da je razgovor iza zatvorenih vrata trajao 4-5 minuta, da su se na trenutak začuli glasna vika i reči: Nemoj, Peđa... Šta to radiš, Peđa, polako..., a potom su se začuli i pucnji.

Pročitajte i ovo:

 

Očevici dodaju i da je prvi hitac ispaljen bez ikakvog upozorenja, zatim je usledilo 4-5 metaka u nizu, posle čega je čovek iz obezbeđenja provalio vrata kancelarije i video kako Đurđev prelazi sa druge strane stola i nastavlja da puca u već pogođenog Butuliju. Par sekundi kasnije Đurđev je seo u fotelju i ispalio sebi metak u čelo.

Ljudi koji rade u AMSS odmah su pritekli u pomoć i pokušali da pomognu Butuliji koji je u tom trenutku još davao znake života.

Tragedija je možda mogla biti i veća da sekretarica koja je bila ispred kancelarije nije iskočila kroz prozor.