Zgažen pešak, uviđaj
Dejan Briza
Zgažen pešak, uviđaj

Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Dejan Briza

Vest o pogibiji maloletnih devojaka i mladića starog samo 22 godine potresla je celu Srbiju i u nedelju ujutru, kada su u kanalu kod mosta u koji su udarili "BMW-om", kojim je upravljao Dabanović, pronađena dva beživotna tela, a treće u kolima, u Lovćencu i Vrbasu je zavladao muk, a porodice, rodbina prijatelji, ostali su nemi od bola.

Tela iz kanala i automobila koji je bio u potpunosti smrskan morali su da izvlače vatrogasci.

Pročitajte još:

U opštini kažu da je most preko kanala trebao da bude završen još pre dve godine, međutim, ostao je nedovršen do danas. Upravo kod mosta se nalazi oštra krivina zbog čega je neophodno tu deonicu proći izuzetno pažljivo i prikočiti.

Prema informacijama, koje su odmah bile dostupne, troje mladih je bilo na druženju u subotu uveče, a po povratku u Lovćenac su se u "BMW-u" vozili Ulicom 13. jula koja vodi prema Železničkoj stanici. Međutim, automobil se zakucao u betonski most, koji apsolutno nije obezbeđen i obeležen, a od siline udara došlo je do prevrtanja automobila koji je završio u kanalu.

Poginule devojčice i mladić su pronađeni tek u nedelju ujutru.

- Niko od nas juče ništa nije znao. Ni gde su bili, ni šta se i kako desilo. Uglavnom smo mislili da su drugaricu iz Vrbasa vozili na stanicu, međutim, sada smo čuli da nije tako bilo, već da je devojčica iz Vrbasa trebala da ostane u Lovćencu kod drugarice i da kod nje prespava. Velika tuga je u svim kućama, ogromnu bol osećamo i saosećamo sa roditeljima – priča meštanin Lovćenca.

Danilo Dabanović

FB

Danilo Dabanović, Foto: FB

Prema njegovim rečima devojčica iz Lovćenca je jedinica.

- Ostali su bez svoje jedine mezimice. Bože, koliko su je želeli i voleli. Kako će to da prežive zaista ne znam – priča kroz suze čovek.

- Nikome neću da pridikujem, ali ko god je ovaj most ovde napravio tako kako ga je napravio bi trebao da nam objasni čemu on služi i zašto je tako postavljen. Potpuno je neobezbeđen. To nas ljuti, a mladi nisu krivi.

B. P. i Danilo Dabanović biće sahranjeni u utorak u Lovćencu, a M.V. u Vrbasu. U opštini Mali Iđoš, kojoj pripada Lovćenac, u utorak 20. oktobra biće Dan žalosti.

Pročitajte još:

Komentari (1)

ChuChu

19.10.2020 20:41

Opet će ispasti da je neko drugi kriv, ovog puta most i graditelj mosta a ne nesposovan vozač koji se dokazivao a možda bio i pod uticajem alkohola....uvek nam je neko drugi kriv za ono za šta smo sami krivi... Roditelji pazite na svoju decu , sa kime se druze, gde izlaze, dokle ostaju itd itd....ne ocekujte da vam ih neko drugi čuva.